Sørnett

"Spis for 100" slår an

Bruschetta med kylling er et av måltidene man kan få for en hundrelapp under "Spis for 100".

Bruschetta med kylling er et av måltidene man kan få for en hundrelapp under "Spis for 100".

Konseptet "Spis for 100" vokser. På mandag gikk "Hos Naboen" tom for råvarer.

Publisert:

 - Vi bestilte dobbelt av det vi hadde i fjor, men vi gikk tom klokken åtte, sier styreleder ved Hos Naboen, Leif Rune Stangesland. Men han kan forsikre om at matlagrene er påfylte igjen, de er klar for nye kunder. Sammenlignet med vanlige uker har pågangen fra sultne kunder dobbelt seg for den populære resturanten. På Hos Naboen klokken tolv på dagen finnes det knapt en ledig stol.


 "Spis for 100"-konseptet går ut på at 38 restauranter i Kristiansand-området i tidsrommet 4 – 10 februar kan tilby fullblods middager for en hundrelapp. Det er fjerde gang arrangementet blir holdt i Kristiansand, og det er liten tvil om at matuken som konsept vokser.


  - Er det sånn spis for hundre her? spør en dame med en venninnegjeng på slep.


 Hos Jonas B Gundersen merker de pågangen.


 - Det begynte jo først i går, men det var flere kunder her da enn det pleier å være. Så vi venter bare på at det skal øke utover i uken. Vi har jo tre retter, det er flere som bare serverer en, sier retturansmedarbeideren Nadia Myro.


Iselin Gundersen er en av mange oppmøtte kunder hos Jonas B. Gundersen. Hun har benyttet seg av pizza-tilbudet.


 - Det var utrolig bra at akkurat det jeg ville ha var et av tilbudene, sier hun og smiler.


En av innehaverene, Henning Vestavik, løper frem og tilbake mellom kundene, men rekker å kommentere matkonseptet:


 - Dette er som syttende mai og julekveld på en gang.

Både Hos Naboen, Jonas B Gundersen og Slakter Sørensen har de satt inn ekstra styrker, to ekstra ansatte jobber for å betjene de mange kundene som strømmer på for å benytte seg av tilbudet.


 Restaurantmedarbeider Una Kuharenko kan også fortelle om økt kundemasse hos Slakteren Sørensen.


 - På mandager pleier det ikke å være fullt, men på mandag var det fullstendig galskap. Det var veldig bra. Antall kunder økte time for time.