Sørnett

Regnværet stopper ikke trappeløperne

Sprek: Bjørnar Svendsen gir alt i trappene. Foto: Cecilie Engh

Sprek: Bjørnar Svendsen gir alt i trappene. Foto: Cecilie Engh

Arrangørleder fryktet regnet ville skremme bort deltakerne i 1000 Trapp-løpet. Han tok feil.

Publisert:

Regnet faller tungt over Kristiansand mandag kveld. Det stopper ikke ivrige løpere opp den lange trappen. 145 deltakere stilte opp. Det er bare fem deltakere mindre enn i fjor.

- Med tanke på været, er vi glade for at så mange stilte opp, sier John Humborstad.

1000 Trapp-løpet er et beintøft løp i både trapper og motbakke bak sykehuset, hvor alle som vil kan delta. Det er populært blant bedrifter for å holde mosjonen oppe. 1000 trapp-løpet er en del av Terrengkarusellen og enkelte vil kanskje kalle dette løpet galskap.

 

Melkesyren kommer raskt

I startfasen av den 2,7 km lange løypa, begynner man rett på den tunge trappa. En trapp med ruglete og svært glatte steiner. De fleste deltakerne har kledd seg godt, med både regntett tøy og ordentlig terrengsko.

Utover kvelden letter været noe, fuglene begynner å kvitre og tungpustete deltakere overdøver bekken ved siden av trappa. Selv om regnet letter litt, kan man fortsatt høre at skoene til løperne sklir av trappetrinnene.

 

Veldig glatt

[img111017_2RS]

Spesielt glatt er det på toppen av løypa, på svabergene, og mange syns det er ubehagelig å løpe nedover igjen på grunn av glatte steiner og røtter.

- Det var litt skummelt nedover, med de glatte røttene og steinene, men ellers gikk det fint, sa Bjørnar Svendsen da han passerte mållinjen.

Både frivillige og Røde Kors er tilstede rundt i løypa for å passe på. Det samme er arrangørlederen Humborstad. De må forsikre seg om at løypa er løpbar. Heldigvis ble ingen skadet under løpet.

[img111017_3RS]

 

God trim

En av mange spreke som møtte opp, er Anette Solli Birkenes. Med gode sko og god bekledning, er hun forberedt på et slitsomt, men morsomt løp.

- Det er veldig gøy å være med. Det er jo en skikkelig utfordring, sier Birkenes.

En tungpustet Svendsen synes også det er slitsomt, men mest gøy.

Trappeløpet er for både unge og eldre. Arrangørlederen forteller at det er noen som tar med seg barna på løpet, men det er også noen barn som tar med seg foreldrene på løpet.

 

Her kan se resultatene fra mandagens løp.