Sørnett

Rekordmange bidrag på kortfilm konkurranse

9 klasse fra Valle skole stakk av med første plassen i skole kategorien. Foto: Eskil F Olsen

9 klasse fra Valle skole stakk av med første plassen i skole kategorien. Foto: Eskil F Olsen

Kristiansand internasjonale Barnefilm Festival er i gang får fjortende gang på rad. I år er det tredje gang de har arrangerer kortfilm konkurranse

Publisert:

I år var det rekord mange bidrag.  Hele 41 i skole klassen og 9 bidrag i familieklassen. Vinnerne ble kåret på Aladin kino onsdag i Kristiansand sentrum sammen med en visning av alle bidragene skole kategorien stakk niende klasse fra Valle skole fra Valle kommune av med en sjekk på ti tusen kroner, mens familien Reme stakk av med familieprisen som var en leiebil for en måned og en gummibåt med påhengsmotor til odel og eie.

Til polen.

Pengene klassen fra Valle vant har de lyst til å bruke på en klassetur til polen.

-          Det var derfor vi meldte oss på, fordi vi trengte penger til klasseturen vi har planlagt. Sier Knut Røysland som hadde en av hovedrollene i deres bidrag: Hotell turen til Valle. Det var jo helt tilfeldig at vi sendte inn bidraget vårt.  Vi begynte fire dager før fristen å filme ferdig sier Røysland.

Første plassen i familie kategorien gikk til familien Reme fra Kristiansand, som hadde lagd filmen ”Den Magiske Reisen”  med jentene Karoline Reme   på 6 år og Helene Reme på 3 år

[img40940_2LM]

-          Det er første gang vi har vært med på denne konkurransen sier Jahn Fredrik Reme, det passer bra med gummibåten i sommer for da skal vi ta med jentene ut på fisketur. Det gleder vi oss til sier mor, Anne Elisabeth Reme.

Stina Ask Mikkalsen, Festival Produsent er svært fornøyd med deltagelsen i årets filmkonkurranse.

-          Dette er tredje året vi arrangerer kortfilmkonkurransen. I år har vi fått inn 50 bidrag til sammen. Det er en stor økning i forhold til de andre årene. De fleste bidragene er fra ungdomskoleelever men det er også barnefamilier med små barn med og det synes vi er kjempeflott.