Sørnett

Rekordstor premiepott

Kristin Irene Dale har tenkt å være ekstra snill med sin forlovede hvis hun vinner førstepremiepotten. FOTO: Nikolai Langfeldt Carlsen

Kristin Irene Dale har tenkt å være ekstra snill med sin forlovede hvis hun vinner førstepremiepotten. FOTO: Nikolai Langfeldt Carlsen

Hvis Kristin Irene Dale vinner førstepremien i Vikinglotto på onsdag skal hennes forlovede få lov til å kjøpe noen av bilene han har på ønskelisten sin.

Publisert:

 

Hvem drømmer ikke om å vinne 192 millioner kroner? Sørlendingene har fått med seg den rekordstore potten og strømmer til kioskene for å skaffe seg sin vinnersjanse.

Merker større pågang

[img71632_2RS]

Jon Axelsen, eier av spillkiosken Rundingen, har fått merke betydningen av den rekordstore potten.

- Det har stått mye om potten i media i det siste. Det har igjen ført til et bra salg, sier han.

Vil unne seg en finere ferie

Ingeborg Fredriksen er en av sørlendingene som har kjøpt Vikinglotto idag og hun har store planer om hva pengene skal brukes til.

- Jeg skal nok unne meg en finere ferie og kanskje pusse opp leiligheten min. Så har jeg i tillegg en stor familie. Fire barn og ti barnebarn hvor pengene kan komme godt med.

Kristin Irene Dale har også kjøpt Vikinglotto.

- Vinner jeg skal jeg kjøpe et hus til meg og min forlovede, Morten. I tillegg så tror jeg Morten har noen biler på ønskelisten. En båt og en ferie hadde heller ikke vært feil, sier Dale.

Sannsynligheten er like liten for alle

Vikinglotto selges i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Latvia og Litauen. Mest populært er det i Norge hvor 700.000 for øyeblikket er med i trekningen. Norge står for drøyt halvparten av salget og Roar Jødahl, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping forklarer vinnersjansene.

- Sannsynligheten for å få 6 rette, altså ordinær førstepremie, er 1/12,3 millioner per rekke. Det er med andre ord 12,3 millioner ulike kombinasjoner av 6 tall av 48. Men for å få del av den helt store potten, må i tillegg lykketallet trekkes ut. Det skjer matematisk hver 8. uke. Sannsynligheten for seks rette med lykketall blir dermed ca. 1/98 millioner per spilte rekke, eller 1/9,8 millioner for en kupong med ti ulike rekker, slik de fleste leverer.