Sørnett

Sikter mot modellbransjen

Caroline Lesland blir fotografert av modellagent Donna Ioanna Iannou. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Caroline Lesland blir fotografert av modellagent Donna Ioanna Iannou. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Caroline Lesland (18) er en av flere unge jenter som deltar i Donna Ioanna Iannous modellkonkurranse i håp om å bli Norges neste toppmodell.

Publisert:

- Jeg sendte et bilde til henne for lenge siden på mail. Hun kontaktet meg på Facebook i forkant av konkurransen og ba meg om å komme, så da gjorde jeg det, forteller Caroline Lesland.

Hun er en av flere jenter som i disse dager deltar i Donna Ioanna Iannous modellkonkurranse. Iannou leter etter Norges neste toppmodell, som vinner millionkontrakt med modellbyrået Joy Model Management i Milano, og blir fotografert til cover og bildeserie i SVA Magazine.

[img49816_2RM]

Første stopp er Sørlandssenteret, hvor hun har stand med åpen audition. Hun leter etter jenter mellom 15 til 20 år som er over 174 cm høye med høye kinnben og pene ansiktstrekk. Hun ønsker både standard- og plus size-modeller.

Frykter janteloven

Iannou oppdaget kristiansandsjentene Siri Tollerød og Frida Aasen som gjør suksess som internasjonale toppmodeller. Hun tror flere jenter muligens unngår å oppsøke standen med tanke på hva andre kan mene, og forventer at pågangen vil være større i byer som Bergen og Oslo.

- Jeg er redd for at janteloven er utbredt her på Sørlandet. Det er veldig synd, sier Iannou.

- Likevel ser jeg at en del av dem går frem og tilbake foran standen her, sannsynligvis for at jeg skal se dem. Selv om jentene ikke kommer hit vil jeg finne dem her på senteret uansett, fortsetter hun mens hun lar blikket gå fra hjørne til hjørne på kjøpesenteret.

- Se, jeg har jo rødt hår. Jeg gjør hva jeg vil, og bryr meg ikke mye om andre, smiler Caroline.

[img49816_3RM]

Venninnene hennes Kristina Ulset (18) og Kjersti Tørresen (16), som også har møtt opp for å prøve lykken som modeller, var litt mer nervøse for å møte opp.

- Hvis ikke Donna hadde sendt meg en melding på Facebook på forhånd hadde jeg nok ikke dratt hit i dag, sier Kristina.

Drømmer om å bli modell

En annen som har møtt opp er Ida Rebekka Tallerud som snart fyller 15. Hun har hatt et ønske om å bli modell siden hun gikk på barneskolen.

- Drømmen er å komme like langt som Siri Tollerød. Dette var litt skummelt, men det virker så gøy å jobbe som modell, forteller hun.

Forsker ved SIFO, Mari Rysst, tror det godt kan tenkes at det å bli modell er attraktivt for mange jenter siden de søker bekreftelse.

- Dersom man vinner en slik konkurranse får man bekreftet at en ser bra ut. Det er et økt fokus på kropp og utseende, og i noen miljøer teller det ytre fremfor det indre. Selvfølgelig vil dette variere fra jente til jente, avhengig av hvem en spør, mener Rysst.

Støtter opp

Iannou finner frem målebåndet og tar mål av Ida Rebekkas midje.

- Nå skal jeg ta bilder av deg. Først tar vi et bilde forfra, deretter fra siden, både nærbilde og i helfigur mens du holder denne lappen. Det blir nesten som når man fotograferer fanger, ler Iannou.

[img49816_4RM]

Ida Rebekka har med sin far, Dag Tallerud, siden hun er under 18 år. Han har ingenting i mot å la sin datter få prøve seg som modell.

- Hun har veldig lyst til å prøve det selv, så jeg syns det er helt greit. Man får bare støtte opp, svarer han.

- Sånn, da var vi ferdige. Dersom jeg vil ha deg videre tar jeg kontakt med deg, sier Iannou idet hun beveger kameraet fra øynene.

I dag er siste dagen man kan prøve seg som modell, og de som går videre fra Kristiansand vil få beskjed i kveld klokken 20.