Sørnett

Skeptisk til festivalreklame

Kim Gronert mener at markedsføring av arrangementer med fokus på alkohol er svært utfordrende

Kim Gronert mener at markedsføring av arrangementer med fokus på alkohol er svært utfordrende

Denne uken inviterer ti av byens restauranter til vinfestival. Sjenkeansvarlig i kommunen, Kim Gronert er kritisk og mener vinentusiastene opererer i grenseland når det kommer til markedsføringen.

Publisert:

- Dette er et lovlig arrangement som må få fortelle at det finnes. Problemstillingen her er da hvorvidt det er greit å bruke alkohol som et virkemiddel for å trekke til seg folk. Dette forteller Kim Gronert, fagansvarlig i bevilling ved Kristiansand kommune.

Vinfestivalen VinHøst arrangeres her i byen for sjette gang og er en liten festival hvor det fokuseres på god mat med godt drikke til. Utestedene har merket en stadig større interesse for vin blant befolkningen de siste årene, og ser på arrangementet som en god mulighet til å vise frem hva de har å by på.

Gronert finner ingen direkte lovbrudd på alkoholloven. Men han finner flere elementer som kan tas opp til diskusjon. Blant annet bruker festivalen en korkeopptrekker for å symbolisere vin i avisannonsen sin.

- Hadde det vært et bilde av et glass istedenfor, ville dette vært ulovlig. Her ser vi en moderne vri som vi ennå ikke har kunne tatt stilling til.

Arrangør for "VinHøst", Henning Vestavik, avviser at dette er alkoholreklame.

- Vi reklamerer for et arrangement med fokus på mat, hvor også drikke er en vesentlig del. Så lenge vi ikke sier noe om pris og merke på vinen, gjør vi heller ikke noe galt, sier Vestavik.