Sørnett

Skøytegal vinter: -Vi klarer ikke følge etterspørselen

Flere finner frem skøytene i vinter for å utnytte tykk is på innsjøene i område. Foto: Istockphoto

Flere finner frem skøytene i vinter for å utnytte tykk is på innsjøene i område. Foto: Istockphoto

Det er lenge siden Kristiansand har hatt en så kald vinter. Kaldt vær og gode skøyteforhold fører til mangel på skøyter i butikker og på utleiesteder.

Publisert:

Endelig har snø og kalde dager nådd Kristiansand. En skikkelig norsk vinter har mange ventet lenge på. Flere enn normalt drar ut for å stå på skøyter og ski. Vennegjenger og familier samles på isen. Det fremstår at skøyter er mest populært i år.

- Salget i år har økt noe vanvittig, vi har ikke hatt en så god vinter på en stund. Vi klarer ikke følge etterspørselen på skøyter i år da de nesten er umulig å få tak i, sier Jonny Olsen fra Sport1 Vågsbygd.

På Kompis skøytebane i Kristiansand sentrum kan alle stå på skøyter. De som ikke har fått tak i skøyter, kan låne gratis ved banen. Den norske turistforening står for utlån i bodene ved banen. Her kan man låne skøyter i opp til fire timer. Det er BUA Kristiansand som leverer utstyret.

[img218586_2LF]

- Det har vært helt vanvittig etterspørsel på skøyter. Noen ganger er køene så lange at det kan ta opptil to timer å få lånt. Oppgangen begynte i desember, men i januar har det økt særdeles mye på kort tid, forteller Bente Johannesen fra BUA.

BUA Kristiansand er en frivillig arbeidsorganisasjon som driver med utleie av blant annet vinterutstyr. Her kan man leie alt fra ski og skøyter, til hjelmer og hockeykøller. Alt dette er gratis, men man kan ikke reservere.

- Det meste av skøytene forsvinner fort, normale størrelser forsvinner først. Her gjelder det å være førstemann til mølla! Ofte er det grupper som låner større mengder skøyter, dermed er det noen dager de går fortere enn andre, sier Johannesen.

Banen Kompis er for normal skøytegåing, dermed kan man ikke spille ishockey eller annen vintersport på isen. Skøytebanen er belyst som gir mulighet til å stå når vintersolen forsvinner.

Like rundt hjørne i Skippergata finner man Intersport. Øyvind Fagerli forteller litt om situasjonen:

[img218586_3LM]

- Det går for det meste kunst og hockeyskøyter, med det er få varer igjen. Av skøyter er det små størrelser, størrelser som varierer fra 32 til 35. Stor etterspørsel fører til at det er vanskelig å få tak i mer, forteller Fagerli.

Også Intersport på Sandens bekrefter at de har lite skøyter på lager, men nevner at de får inn nye om ikke lenge.