Sørnett

Slått og dratt etter håret av eks-kjæreste

INTENSE SMERTER: Kvinnen (32) som skal ha blitt mishandlet av sin eks-kjæreste beskriver intense smerter da hun ble kjørt på sykehuset.  Foto: Arkiv

INTENSE SMERTER: Kvinnen (32) som skal ha blitt mishandlet av sin eks-kjæreste beskriver intense smerter da hun ble kjørt på sykehuset. Foto: Arkiv

En kvinne fra Kristiansand, som skal ha blitt slått med frossen kjøttdeig, spylt med vann og dratt etter håret av sin eks-kjæreste, var redd hun skulle dø.

Publisert:

En 29 år gammel mann fra Kristiansand er tiltalt for å ha mishandlet sin eks-kjæreste ved to anledninger.

Den mest alvorlige episoden skal ha skjedd i fornærmedes leilighet 4. juni i år. Tiltalte skal da ha låst kvinnen inne på badet og deretter mishandlet henne.

Redd for å dø

I sin forklaring i Kristiansand Tingrett tirsdag sier kvinnen at eks-kjæresten skal ha slått henne gjentatte ganger med flat hånd, dratt henne etter håret slik at hun mistet mengder med hår, sparket eller slått henne i magen og tatt kvelertak på henne. Tiltalte skal også ha slått henne med en frossen kjøttdeig.

Fornærmede har i sin forklaring gitt uttrykk for at hun følte stor redsel da mishandlingen pågikk. Kvinnen sier også at hun på et tidspunkt var redd for at hun var i ferd med å dø.

Ønsket ikke å skade

Tiltalte sier han ikke slo fornærmede med kjøttdeigen, men at han brukte den for å dempe hevelsen i ansiktet. Han erkjenner at han slo fornærmede med flat hånd og at det var "en viss styrke i slagene". Han sier samtidig at han ikke ønsket å skade eks-kjæresten.

Etter å ha vært innelåst på badet i flere timer, kjørte tiltalte eks-kjæresten på sykehuset. Den fornærmede har forklart at de to ble enige om å si at kvinnen var blitt slått ned på byen.

Da de kom fram på akuttmottaket, ble tiltalte med inn. Etter en stund gikk han ut i bilen for å hente kvinnens mobiltelefon. Da skal kvinnen ha fortalt hva som egentlig skjedde. Sykehuset ringte da til politiet. Den tiltalte ble varetekstfengslet et par dager senere.

Anmeldte kvinnen

Tiltalte forklarer i retten at fornærmede ved flere ganger skal ha slått han mens han sov samt å ha stukket ham med kniv. Tiltalte anmeldte også disse forholdene.

I sin forklaring benekter kvinnen å ha truet eller skadet eks-kjæresten med kniv. Hun oppgir at den eneste gangen hun har vært voldelig mot tiltalte er en gang hun ved en refleksbevegelse klappet til ham i ansiktet.

Turbulent forhold

Paret skal ha blitt kjent med hverandre for cirka et år siden. De ble etter kort tid kjærester. Både tiltalte, fornærmede og moren til fornærmede, som stiller som vitne i saken, beskriver forholdet som svært turbulent og preget av mye sjalusi.

Det var i utgangspunktet satt av en dag til saken, men ettersom de ulike forklaringene tok lenger tid enn ventet,  fortsetter rettssaken onsdag.