Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Produksjonen tok opptak under Tall Ships Race 2010 i Kristiansand. Foto: Wikimedia
Dokumentarfilmen "med rett til å kapre” skal fortelle den lokale sjørøverhistorien på 50 minutter.
Hanadi Maria Sundby
Publisert: 17.02.2011 kl 11:15
Fylkeskommunen i Vest-Agder utlyste denne måneden at de støtter prosjektet med 500.000 kroner for bringe tilbake landsdelens glemte fortid. Regissør og manusforfatter Kristian Landmark setter pris på tilskuddet som vil styrke kvaliteten på formidlingen av lokalhistorien.
- Vi er svært fornøyd med pengene vi mottok og det betyr at vi kan lage den filmen vi drømmer om å lage teknisk og kvalitetsmessig, sier Landmark.
Kort film med stort budsjett
300 av 450 skip under første verdenskrig i Norge ble fraktet inn i Kristiansand havn. Produksjonen tok også opptak under Tall Ships Race i sommer der det skipet ”Shdandart” fra St. Petersburg var på visitt.
- Dette er en stor produksjon med over 100 statister og enorme skip og dette koster jo penger og derfor er vi avhengig av denne finansieringen, tilføyer regissøren til Sørnett.
" Filmen viser en helt annen virkelighet enn den vi lever i dag 200 år etter sjørøverne” – Regissøren.
Filmens dramaturgi utspiller seg gjennom en kaprer som er faget i et engelsk fengsel. Det er hans tanker, følelser og handlinger som utgjør filmens visuelle virkemidler. Landmark forteller at den største utfordringen er å skape troverdige bilder fra den verden.
- Det er bruken av animasjon, grafikk og faktaopplysninger som virkelig underbygger virksomheten til kaperne som vi så gjerne ønsker å formidle. Vi bestemte oss ganske tidlig for at vi ville bruke sanne illustrasjoner der vi prøver å gjenskape den virkeligheten.
Kan bli ferdig tidligere
Store deler av produksjonen er allerede gjennomført. Filmen er klar til visning på nyåret hvor det skal spilles på riksdekkende tv og kinoer.
- Vi planlegger å være ferdig med filmingen lørdag 4. juni og da er det redigering så er vi ferdig til visnings på nyåret. Men vi har også snakket om at vi aller tidligst kan være ferdig i høst, avslutter regissør Kristian Landmark.