Sørnett

Sørveiv arrangeres for andre år i Kristiansand

Kjetil Nordhus, leder for Sørveiv. FOTO: Christine Jenssen

Kjetil Nordhus, leder for Sørveiv. FOTO: Christine Jenssen

Sørveiv ønsker å dele lærdom om hvordan flere artister og band i regionen skal gjøre seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Med et litt annerledes program men varierte foredragsholdere ønsker de å oppnå nettopp dette.

Publisert:

9. og 10. november er det duket for musikkbransjetreff på Aladdin og musikerne strømmer til fra hele regionen. Alt fra metal band til folkemusikere kommer til Kristiansand denne helgen.

-          Poenget med seminaret er at folk i musikkbransjen skal lære og jeg håper de vil fly ut her ifra fulle av inspirasjon, sier Kjetil Nordhus, leder for Sørveiv.

Seminar for musikkbransjen

På dagtid vil det holdes foredrag hvor fokus er på tre temaer, konsertarrangører, internasjonalisering av artister og gründervirksomhet. Det er viktig for regionen å ha flinke helårsarrangører. Hanne Hukkelberg og Ida Lyxzen skal sammen med Jan Kenneth Transeth og Morten Andreassen snakke om internasjonalisering av artister. Hovednavnet på temaet gründervirksomhet er Runar Eggesvik. Hvordan en klarer å sette de gode ideene ut i livet er spørsmålet som vil vektlegges her. Det vil også bli holdt foredrag om mediehåndtering med Christer Falck og Pål Hetland, de vil snakke om hvordan konsertarrangører og folk som driver med artister skal kunne nå igjennom til pressen. [faktaboks]Deretter kommer det en journalist fra BBC og The Guardian, Olaf Furniss, som skal snakke om det samme temaet, men fra den andre siden. Alle temaene vil forøvrig belyses fra flere sider. Nordhus mener selv de har satt sammen et litt annerledes, men bra seminarprogram. Han Håper de klarer å belyse ulike temaer fra ulike hold.

- Forventningene til seminaret er at det skal være inspirerende. Vi er en liten by i en liten region, i et lite land, men det er mange flinke folk som bør treffes oftere, sier Nordhus

To dager fullpakket med konserter

Arrangørene håper på å trekke et variert publikum med stor variasjon i sjangrene på musikken, og kanskje ikke bare de som går på konsert vanligvis. Her kommer det mange ukjente band og artister og det skal være noe for de aller fleste. Artistene og bandene virker til å glede seg veldig. Nordhus gleder seg til å se noen av disse bandene han ikke har sett før, selv om dette er noe han jobber med hele året.

- 43 konserter skal holdes i Kristiansand på to dager. Det er ganske vilt. Det skjer på syv ulike scener, sier Nordhus.

Rask oppvekst

[img75476_2RM]

Sørveiv er et ganske nytt prosjekt som startet opp i fjor.

-          Fjorårets arrangement gikk bra, både seminardelen og konsertene på kveldstid. I år håper vi enda flere vil komme, sier Kjetil Nordhus.

Sørveiv ønsker å bli en viktig aktør i musikkbransjen i årene fremover og føler allerede at de har blitt ganske viktig på veldig kort tid. I år er det hele 43 band og artister som deltar på bransjetreffet. Det er et årlig bransjetreff for Agder og

Telemark, de ønsker å inspirere, lære av hverandre og skape samarbeid. Det vil holdes konserter på kveldstid på syv forskjellige scener, Pir6, Haandverkeren, Charlies Bar, Rederiet, SixPence, Kick og Kilden. Seminaret, som foregår på dagtid, holdes på Aladdin Kino.

-          De blir ikke rike på å spille på Sørveiv, men gulroten dems er å kunne vise seg fram for et større og nytt publikum, og ikke minst for musikkbransjen. De investerer i sin egen karriere ved å spille på Sørveiv, sier Nordhus.