Sørnett

Stor økning av triathlon-entusiaster

I januar ble Kristiansand triathlonklubb etablert. På under ti måneder har de fått over hundre medlemmer.

Publisert:

 

- Når man først har prøvd en konkurranse, så blir man avhengig, påstår triathlon-entusiast Andreas Mathingsdal Pedersen.

Han har drevet med triathlon i halvannet år, og satser mye på idretten. Mathingsdal Pedersen var en av grunnleggerne av Kristiansand triathlonklubb, som ble etablert i år.

Det startet med et engasjement på facebook, der noen entusiastiske og treningsglade mennesker ønsket å skape et miljø i byen. Før dette var det ingen klubb i Kristiansand, noe som var etterlengtet av flere.

 

Ny trend

Fra starten i januar til i dag har medlemsskapet økt til over hundre medlemmer. Det viser at triathlon er blitt en populær idrett å drive med.

En av grunnleggerne av Kristiansand triathlonklubb, Ole Marius Mathiassen mener at idretten har blitt en ny trend.

- Vi merker i hele Norge at flere klubber blir etablert, stevnene fylles opp og interessen har blitt stor. Dette merker vi på pågangen i klubben vår også, sier Mathiassen.

 

Han nevner også at de ønsker flere jenter med i klubben.

-Det er alt for dårlig med 10 til 15 jenter i klubben, og vi sliter litt med hvordan vi skal få kontakt med de.

 

Ingen ekstremsport

- Triathlon er ikke en ekstremsport, sånn noen kan tro det er. I noen tilfeller kan det være det, men de fleste stevner varer kun i en liten time. Det handler om å være i variert aktivitet, sier Mathiassen. Den tvinger deg til å trene variert, fordi du sykler, løper og svømmer. Da trener du også kondisjon og styrke, tilføyer Mathiassen.