Sørnett

Tilrettelagt for det "svakere" kjønn

Mange kvinner synes kanskje det er litt flaut og stå på et styrketreningsrom med store menn som løfter mye mer enn dem. Derfor har Spicheren trenings senter opprettet en egen avdeling tilrettelagt for damer som vil trene styrke.

Publisert:

DSC_0051-Målet er å få kvinner til å trene frivekt. Derfor prøver vi å tilrettelegge slik at kvinner slipper å stå med de største gutta. Sier Stian Drogseth, helsestudio ansvarlig på Spicheren.

Synes benkpress er harry
-Jeg har fått inntrykk av at noen jenter kanskje synes å ta for eksempel benkpress er litt harry, men når vi bytter ut benken med vanlig manualer og de tar i prinsippet samme øvelse så føler de seg kanskje ikke så utilpass. Poenget er jo å gjøre treningen så funksjonell som mulig slik at man for mest mulig effekt av øvelsene man gjør.

 På spørsmål om hvilke øvelser som kan gi best resultater svarer Drogseth:
- Utfall, knebøy og markløft er øvelsene som vil vise best resultater. Maskinene som er plassert i lokalet kan ikke måle seg mot bruk av løsvekter. Unngå å la deg lure av lovnadene om nye øvelser som skal doble fremgangen, man finner ikke opp hjulet på nytt, avslutter Drogseth med en streng pekefinger.

 Også barna skal med
-Fra februar av starter vi med ett opplegg vi kaller Spicherens barne idrett. Det er et familietilbud der barna også skal være aktive og ikke bare skal passes på. Vi prøver å gjøre det lett for barnefamilier og holde seg i form.