Sørnett

Turgåerne svarer på kritikken

Går tur: Gerd og Britt er ivrige turgåere, og de vil helst bruke lysløypene som sted. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Går tur: Gerd og Britt er ivrige turgåere, og de vil helst bruke lysløypene som sted. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Lysløypedebatten har ingen ende i sikte. Turgåerne er skuffet over kritikken.

Publisert:

Nå som snøen har falt og kristiansandere har funnet fram skiene, blusser lysløypedebatten opp igjen. To ivrige turgåere, Britt Terning og Gerd Mortensen går tur i lysløypen i Jegersberg. De vil gjerne ha en rask løsning på problemet.

- Vi prøver så godt vi kan å unngå å gå i sporene, forteller Terning til Sørnett.no.

Likevel må de ty til å gå i skøytesporene. Samtidig faller, ironisk nok, en skiløper i et forsøk på å komme forbi turgåerne. De forteller også at det er ikke alle som har muligheten til å gå på ski, på grunn av skader, eller andre ting.

- Hvor ellers skal vi gå? spør Mortensen.

Turgåerne forteller videre at det er veldig kjedelig å gå langs veien. En forbipasserende, som gjerne vil være anonym på grunn av alt bråket rundt debatten, forteller Sørnett at hun har gjort sitt for å blidgjøre skigåerne.

- Jeg gikk i skogen med snø opptil knærne, sier hun.

Turgåeren kan også rapportere at hun i fjor opplevde noe ubehagelig, nemlig at en skigåer slo etter henne med skistaven.

Ulovlig
I Kristiansand har kommunen egne atferdsregler for bruk av friluftsområdene. Der står det blant annet at man ikke skal gå uten ski i skipreparerte løyper.

- Er det ulovlig? Det visste vi ikke, sier turgåerne.

De tre er enige om en ting, og det er at det burde være mulig å samarbeide slik at alle får bruke området.

En tydelig frustert skiløper på vei bortover marka kommer med en kommentar angående konflikten.

- Jeg er så lei av å snakke til de turgåerne, de tenker bare på seg selv, sier skigåeren til undertegnede. Han har tydelig forstått hva intervjuet handlet om fra lang avstand.

Andre muligheter
Daglig leder i Midt-Agder friluftsråd, Per Svein Holte, er enig i at det er et problem. Likevel mener han at det finnes andre muligheter.

- Det finnes mange fine sykkelstier man kan gå tur i, og det finnes jo sikkert noen skogsveier som blir brøytet, mener han.

Holte er likevel ikke helt sikker på sistnevnte. Han sier også at han har hund og at han senest i går gikk en lang tur på en sykkelsti.

- Det går helt fint å gå tur med hunden på sykkelstiene, informerer Holte.

#kriminelleVis flere