Sørnett

Rekordår i Telenorkarusellen på Jegers

Oddersjaa SKK er faktisk verdens elste skiklubb, stiftet i 1875.

Oddersjaa SKK er faktisk verdens elste skiklubb, stiftet i 1875.

Nesten 300 skiglade barn var med på den årlige Telenorkarusellen i Jegersberg. Arrangementet for barn mellom 5 og 12 år har aldri hatt så mange deltakere.

Publisert:

[nggallery id=365]

22.01.2013 - Jegersberg er for tiden full av glade barn på ski. Det var rekordmange gutter og jenter som har meldt seg på barneskirennet i forbindelse med den årlige Telenorkarusellen. Nesten 300 unger i alt fra 5 til 12 år hadde meldt seg på rennet. Arrangementet fortsetter også hver tirsdag fremover de neste 3 ukene. Det er fortsatt mulighet å melde seg på de kommende rennene. Man kvalifiserer seg til premie ved å gå minst to løp,

For syvende år på rad organiserer altså Telenor i samarbeid med Norges Skiforbund vintersport for barn. Karusellen arrangerer også andre aktiviteter som alpint, hopp, kombinert, telemark og fresstyle. Det er verdens eldste skiklubb, Oddersjaa SKK, som arrangerer langrennet. Det var mange barn som ga god innsats, og foreldre som heiet med rop og bjeller. Stemningen var energisk og gledelig.

- Målet er å gi dem god skilek, sier arrangør Sigbjørn Justnæs.

Med god hjelp fra flere fra skiklubben, satte han sammen løypa.

- Vi jobber for er at de skal få en god skiopplevelse, at det skal være gøy og gå på ski, og at de skal komme seg ute i naturen. De er jo normenn, så de må jo gå på ski, flirer han under forberedelsene.

Det ble annonsert på høyttaler at det var rekordmange deltakere i årets første renn. Sikkerheten var allikevel på plass.

- Vi har voksne folk rundt om i løypa for å passe på at det ikke går galt med noen av barna, sier Justnæs

Organiseringen gikk veldig bra til tross for så mange påmeldte. Alle barna fikk også navnet sitt opplest over høyttaler ved målområdet. Det var helt klart de som var i sentrum i kveld.

Telenor er sponsor

Telenor sponser med premier og arrangørmateriell. I år har de satt i stand hele 80 000 premier til årets karusell.
- Vi bruker egne samarbeidspartnere i det lokale næringslivet. Telenor gir oss en liten gave når løperne kommer i mål. Prisen er som en symbolsk pris, sier Justnæs.

Barn i alle aldere

Det ble også arrangert sprintrenn for jenter og gutter av 98/99-årgangen, men det var de minste som gikk først, og var stjernene i denne begivenheten.

Lille Lucas (5) var to år da han begynte å gå på ski.

- Jeg er glad i gå på ski, fordi jeg har lyst til å lære det, sier den unge skiløperen.

Mora til Lucas, Linda Brandt, tror barna synes at dette er veldig gøy.
- De lærer å mestre noe. Det finne masse muligheter her i Kristiansand for barn som ønsker å være aktive.
 

[img77886_2RS]