Sørnett

Stortrivsel i lysløypa på Jegersberg

Fra venstre: Peder Roland Svendsberget (9), Petter Torp (9) og Armann Aasen (9). Foto: Emilie O. Haugaa

Fra venstre: Peder Roland Svendsberget (9), Petter Torp (9) og Armann Aasen (9). Foto: Emilie O. Haugaa

Skiløperne i Jegersberg lysløype er fornøyde med forholdene selv om Parkvesenet har hatt problemer med løypemaskinene.

Publisert:

 

Vennene Petter Torp (9), Peder Roland Svendsberget (9) og Armann Aasen (9) drar ofte til Jegersberg lysløype for å teste skiene. Hver torsdag drar guttene sammen med Presteheia skole for å leke seg i løypene. Guttene forteller at de pleier brenne bål, har sumobryting i snøen, aker og står på ski.
- Å stå på ski er det kjekkeste, sier Aasen. Roland Svendsberget forteller at de bruker mye tid i Jegersberg også i fritiden. Her øver de til kretsmesterskap og skøyter gjennom den store lysløypa.
- Vi har også konkurranser med hverandre i løypene for å finne ut hvem som er best, legger Torp til. De diskuterer litt om hvem som er den kjappeste av dem, men ender opp på Roland Svendsberget.

Skirenn
Vennegjengen mener det viktigste med å gå på ski er å ha det gøy. De synes løypene er flotte for alle, både for tur og konkurranse. Aasen og Roland Svendsberget har deltatt på barneskirenn som også har vært arrangert i løypene.
- Hvis jeg ikke kunne gått på ski her, hadde jeg ofret skiene mine på asfalten, ler Aasen. Alle tre er ivrige på å stå på ski så ofte som mulig, og er veldig fornøyd med skiløypene.
- Jeg synes løypene er fine, sier Torp.

Ødelagte løypemaskiner
Tor-Fredrik Axelsen ved Parkvesenet forteller at brøytingen har vært en utfordring på grunn av ødelagte løypemaskiner. For å gjøre løypene klare har Parkvesenet kjørt med scootere gjennom løypene og fått hjelp av Vennesla kommune.
- Vi skal kjøre opp en del før vinterferien for å gjøre løypene klare, sier Axelsen. Han forteller at det har vært mest aktivitet i Jegersberg og Strai, og det har vært aktiviteter som bedriftsrenn, barneskirenn og klubbrenn.

#jergersbergVis flere