Sørnett

Ingen grep i lysløypestriden

I sporet: Disse to turgåerne, Britt Terning og Gerd Mortensen, bruker skisporene til å gå tur i. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen.

I sporet: Disse to turgåerne, Britt Terning og Gerd Mortensen, bruker skisporene til å gå tur i. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen.

De siste dagene har det vært mange klager fra skiløperne til turgåerne. Turgåerne vil ha et samarbeid slik at alle kan bruke løypene. Kommunen vurderer ingen nye tiltak.

Publisert:

Striden går ut på at skiløperne klager over at turgåerne er i veien og ødelegger skisporene. Turgåerne derimot, klager over mangelen på andre muligheter. Sørnett har tatt kontakt med driftssjef i Parkvesenet, Kurt Tange Jensen, for å finne ut hva som gjøres med saken.

Felles standpunkt
- Vi har hatt saken oppe internt i kommunen og har kommet frem til at vi har et felles standpunkt i saken, forteller Jensen til Sørnett.

Standpunktet er at kommunen følger de atferdsreglene som sier at man ikke skal gå i skipreparerte løyper med sko. Han mener også at det ikke er nødvendig med noen grep, grunnet det at skiløypene bare er oppe noen få måneder i året.

Ingen turløype
Er det aktuelt å lage en egen løype for turgåerne?

- Med dagens budsjett har vi ikke muligheten til å lage noen ekstra løype, men samtidig ser vi alltid etter muligheter til forbedringer, opplyser Jensen.