Sørnett

Utvikler spill til Iphone

fr.v: Amund Wanvik Stenersen (25) og Thomas Viken (23) lager spill-apps til mobilmarkedet. (Foto Paul André Sommerfeldt)

fr.v: Amund Wanvik Stenersen (25) og Thomas Viken (23) lager spill-apps til mobilmarkedet. (Foto Paul André Sommerfeldt)

Om ikke lang tid kan din neste spill-app være utviklet av to gründere med base på Etableringssenteret i Kristiansand.

Publisert:

Amund Wanvik Stenersen (25) og Thomas Viken (23) er begge utdannet spillprogrammerere fra Norges IT-høgskole i Oslo. Guttene forteller at det var noe tilfeldig at de havnet akkurat på Kjøita i Kristiansand.
– Vi hadde hovedoppgaven vår her på Etableringssenteret, og kom i kontakt med Edvin Fladen og hans firma Agenius. Sammen med Fladen opprettet guttene sitt eget spillutviklingsfirma Applicus AS.
– Akkurat nå holder vi på å lage et arkadespill til Iphone. Det er beregnet på den som vil slå i hjel litt tid og samtidig ha det gøy. Vi må utvikle alt selv, fra prototype til ferdig produkt.


Fikk støtte

Etter en lang søknadsprosess fikk guttene etableringstilskudd fra Innovasjon Norge. De gir støtte til gode forretningsplaner og deretter til oppretting av selvstendige firma. Norsk Filminstitutt og Norsk Filmfond gir også støtte til spillutvikling, men partnerne forteller at det er viktig med en så-kalt «track-record» for å få støtte.
- Vi må vise at vi kan klare å utvikle et produkt fra A til Å. Så akkurat nå er det viktigste for oss å få ut en tittel, sånn at vi kan vise tilbake på noe vi har laget før.

Til mobil
Guttene forteller at de i første omgang tar sikte på å utvikle spill til mobilmarkedet.
- Iphone er veldig brukervennlig, både for oss som utviklere og for mobilbrukerne. Videre vil vi fortsette med å lage spill til Android-telefoner, og prøve å jobbe oss inn på håndholdtmarkedet.
Det er selve programmeringen av spillet guttene står for, mens en egen utvikler tar seg av grafikken. – Per i dag er vi nødt til å ta andre oppdrag i tillegg, men til slutt håper vi å kunne fokusere kun på spill og leve av Applicus, avslutter Amund.