Sørnett

Vellykket skateboard-helg

VISION SKATEPARK: Midt i industrigata på Lund. FOTO: Patrick Engelberg

VISION SKATEPARK: Midt i industrigata på Lund. FOTO: Patrick Engelberg

I helga arrangerte Vision Skatepark "Ktown Skate Jam - Skate or Die", og Sørnett var tilstede på en vellykket finalesøndag.

Publisert:

Søndag gikk finalene i Vision Skateparks skateboard-konkurranser av stabelen, og mange unge og eldre hadde møtt opp for å delta i junior - og seniorklassenes finaler innenfor "Game of Skate", street, bowl, mikro-ramp og mini-ramps. Nivået var skyhøyt da deltagerne endte helga i en fullsatt skatepark.

- Det er penger

Helgas store vinner var en ordknapp og tydelig glad Noah Berglien, som stakk av med seier i både Street i junior-klassen og miniramp i senior-klassen, samt en andreplass i bowl-konkurransen i junior-klassen. Premien var blant annet en gjev pengegevinst og skateboard-utstyr, "cash and stash" som Vision Skateparks daglige leder, Mike Troxel, kalte det, og et halvt års sponsoravatale med merket Spitfire - utstyrsgigant i skateboard-industrien.

- Dette er veldig digg. Det er penger. Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke dem på ennå, fortalte Noah, som overraskende nok kun har stått på skateboard i snart to år.

[img44586_2LM]

På langtur

Det var ikke bare sørlendinger som deltok i helga. Lasse Amundsen og faren hadde tatt turen helt fra Trondheim for å delta i Kids Street og Mikro-ramp. Han har stått på skateboard i to år, men selv var han bare passe fornøyd med egen innsats.

[img44586_3RM]

- Jeg synes det gikk bra, men vet ikke helt om jeg kan vinne.

Lasses far, Viggo Amundsen, forteller at det blir en del av disse turene i løpet av sesongen, og at nivået på deltakerne denne helgen var veldig imponerende. Han mener arrangementer som disse er viktig:

- Det er spesielt viktig for utviklingen av sporten, men også for ungdommer som faller utenfor den vanlige idretten.

Viggo Amundsen var langt i fra den eneste foresatte. I tillegg til å være entusiastiske tilskuere, hadde foreldre stilt med blant annet pølse - og kakesalg, organisert gjennom en lukket facebook-gruppe.

[img44586_4LM]

Få jenter

Tonje Pedersen, som vant en tredjeplass i miniramp i senior-klassen, var den eneste kvinnelige deltageren denne søndagen. Hun har sine egne teorier om hvorfor:

- Grunnen til at det er så få jenter er kanskje fordi det ikke er så mange fra før av, så kanskje de ikke gidder å bare skate med andre gutter, gjetter hun. Selv har hun stått på skateboard i omtrent tre år, men heller ikke Tonje er helt fornøyd med egen innsats:

- Det var OK. Ikke veldig bra, men ikke sykt dårlig heller.

[img44586_5LM]

Fornøyd

Daglig leder og eier av Vision Skatepark, Mike Troxel, fikk ikke tid til å prate med Sørnett, men i et innlegg på arrangementets Facebook-side, oppsummerer initiativtakeren helga:

"What an amazing weekend with some radical raw skating! You guys rock!"

[slideshow id=215]

[sniplet faktaboks]