Sørnett

Verdens største ølfestival er i gang

Du har kanskje sett folk i gatene med rare kostymer? Dette er faktisk en del av verdens største ølfestival.

Publisert:

[caption id="attachment_3055" align="alignright" width="300" caption="Oktoberfest kan by på mye godt øl og gode opplevelser. Illustrasjonsfoto: Flickr"]

Oktoberfest kan by på mye godt øl og gode opplevelser. Illustrasjonsfoto: Flickr[/caption]

Frå Oktoberfest i Munchen, Illustrasjonsfoto Flickr

Oktoberfest ble først holdt i München den 12. oktober 1810. Alle Münchens borgere ble bedt inn til fest for å ære det nye kronprinsparet, med hesteløp og øldrikking.

Dette utviklet seg til å bli en årlig tradisjon, og er nå blitt en av verdens største folkefester.

16 dager til ende

Oktoberfesten er en festival som feires 16 dager til ende. Festen har start første søndagen i oktober, og holdes på et område kaldt Theresienwiese etter kronprinsesse Therese. Festivalen kan by på  underholdning, ølsmaking og god mat.
I forbindelse med festivalen brygges det et eget øl, kalt oktoberfestøl. Det er et alkoholsterkt og smakrikt øl. Ølet serveres i en type eniliterskanne, som kalles Maß.

Oktoberfest i Norge

I Norge er ikke oktoberfesten like stor, som i ellers av verden. Det er i hovedsak studentene som har tatt festivalen inn i varmen. Blant annet feirer UKA i Trondheim oktoberfest, hvor da studentene samles og smaker på mye godt øl og god mat.

I Kristiansand har det i år vært flere restauranter og utesteder som har slengt seg på. Kick Cafè, restaurant og scene, Patricks Pub og Restaurant og Havana er noen av de. Det serveres Oktoberfest øl, holdes konserter og foredrag.