Klargjør siden...
Sørnett

Vil ha flere kvinnelige gründere

Travel dame: Restuaranten Mother India har Sehjepal drevet i 17 år. I dag kombinerer hun jobben i restuaranten med gründer-virksomheten. Foto: Martine Haug Nysether

Travel dame: Restuaranten Mother India har Sehjepal drevet i 17 år. I dag kombinerer hun jobben i restuaranten med gründer-virksomheten. Foto: Martine Haug Nysether

Sarita Sehjepal var aldri i tvil om at hun skulle lykkes da hun etablerte foretaket Taste of India. - Vi gründere har stor tro på våre produkter, sier hun ærlig.

Publisert:

Sehjepal forteller at det var mangelen på indisk ferdigmat som fikk henne på tanken.
- Jeg begynte å utvikle konseptet fra kjøkkenbenken hjemme, og i dag distribueres varene i alle fire dagligvarekjedene, i kantiner, på flyplasser, i dyreparken og til Danmark.

Sørnett skrev tidligere denne uka om prosjektet «Kvinnovasjon» som skal starte opp på Sørlandet i løpet av våren. Sarita er veldig positiv til den nasjonale satsingen som skal hjelpe kvinner som har en gründer i magen.
- Det er kjempe bra, utbryter gründeren. Hun legger til at prosjektet oppmuntrer kvinner til å satse, selv om de har familie og andre ting å gjøre.

- Egen rase
Det er en utbredt tanke blant kvinner at man må velge mellom karriere og familie. Sehjepal mener det er mulig å kombinere de to, men innrømmer at familien har betalt en høy pris.
- Jeg har vært mye borte og litt fraværende når jeg har vært hjemme. Men jeg har fått mye støtte fra mann og barn, understreker hun.
- De har sett at dette er noe jeg virkelig brenner for.
Men hvordan klarer du å kombinere gründer-jobben med jobben i restauranten?
- Vi gründere er en egen rase. Dessuten er jeg fra India, der er vi arbeidsjern de luxe, flirer gründeren.

Stor betydning
I 2008 mottok Sarita prisen «årets kvinnelige grunder». Hun legger ikke skjul på at prisen var viktig for henne.
- Det var stor motivasjon og inspirasjon, at andre la merke til jobben du gjorde.
Gründeren Ingrid Erøy Fagevik, som fikk tildelt prisen «Startknappen» i 2011, er enig.
- Det var utrolig moro å få offentlig anerkjennelse for det du har gjort. Samtidig som du blir lagt merke til på nye områder og sammenhenger. Fagervik driver firmaet Blafre AS og tror prisen var positivt for merkevarebyggingen.

Også Anne Britt Bjørdal, assisterende direktør i innovasjon Norge avdeling Agder, mener en slik pris betyr enormt mye for vinneren.
- I tillegg til penger og diplom, får de en enorm profitering og markedsføring som er gull verdt, sier Bjørdal. Hun forteller at 40 prosent av de som etablerer ny virksomhet innen 2013 skal være kvinner.
- Vi har nasjonale politiske mål, om å øke kvinnelig deltakelse i næringslivet, avslutter hun.