Sørnett

War Horse

Foto: Filmweb.no

Foto: Filmweb.no

En historie om forholdet mellom en gutt, en hest og krigens hendelser.

Publisert:

War Horse handler om gutten Albert Narracott og hesten han avler opp, etter at hans far, en alkoholisert bonde, kjøper den på markedet etter å ha overbydd sin egen landeier. Dette byr på problemer for familien Narracott, og etter et feilslått påfunn for å redde gården ender det med at hesten blir solgt til hæren, mot Alberts vilje. Selv om Albert er for ung for å verve seg, drar han ut på jakt etter sine nære venn og hest, Joey.

[sniplet faktaboks]I filmen uten de aller største stjernene, viser nye seg frem. Albert spilles av Jeremy Irvine, et hittil uskrevet blad i filmverdenen, men vi vil kunne se han i to kommende filmer i 2012. Han gjør en flott figur som den unge bondesønnen, og troverdigheten i skuespillet hans gjør at man føler med Albert i de følelsesmessige scenene denne filmen byr på.
I forlengelsen av Irvines troverdige spill, utvikles også seerens forhold til hesten Joey. Empatien vokser og vokser for den viltre hesten fra Devon gjennom filmens gang, fra føll til krigshest, og man venter hele tiden på det øyeblikk gutt og hest igjen skal finne hverandre.

Historien i seg selv er ikke noe revolusjonerende, men måten den er gjennomført på gjør at man ikke kjeder seg. Man sitter hele tiden og venter på hva som kan skje, og det som skjer spiller på det meste av følelsesregisteret. Trist i ett øyeblikk, glad i ett annet.
Som noe av det første i filmen hører vi at livet består av både små dager, og store dager. Dette var en stor filmdag.