Sørnett

Blogger om populær bakst

IVRIG BAKER: Det er ofte aktivitet på kjøkkenbenken til Mari Mushom.

IVRIG BAKER: Det er ofte aktivitet på kjøkkenbenken til Mari Mushom.

En periode bakte Mari (17) mer kake enn det var mulig for familien å spise. Etter at hun begynte å selge baksten for omtrent et år siden, har hun hatt nærmere 50 oppdrag.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RH_jLhP07j0&list=UUuRcWy6E7S_ptiAPFDJf1yA&index=2&feature=plpp_video[/youtube]- Jeg spiser ikke så mye cupcakes selv. Det er for søtt for meg, smiler Mari Mushom (17), mens hun topper den kremede cupcaken med strøssel.

Derimot er det mange andre som får glede av bakeverkene til den unge jenta fra Andøya. Etter at hun begynte å bake kaker for halvannet år siden, har hun hatt omtrent 50 oppdrag, deriblant tre bryllupskaker, flere konfirmasjonskaker og dåpskake.

- Det kan bli travelt, særlig i konfirmasjonstiden. Å lage en bryllupskake tar minst to hele dager, så det er mye jobb. Men det er veldig gøy, sier hun entusiastisk.

- Folk blir imponert

Bakeeventyret begynte med at ei venninne spurte om Mari kunne lage kake til et selskap for halvannet år siden. Deretter har oppdragene kommet jevnt. Gjennom bloggen "Cupandcakesblogg" kan hun både vise frem verkene sine, og ta imot bestillinger.

- På bloggen får jeg tilbakemeldinger fra folk som liker det jeg lager. Bekreftelsene på at det jeg lager er bra, motiverer meg mye.

"Herlighet for en utrolig fin blogg! Og oppskriftene er jo helt fantastiske! Får lyst til å sette i gang å bake med en gang, noe jeg forresten jeg tror jeg skal også.", skryter en person i en kommentar.

[img74167_2RM]

- Blir folk overrasket over at du er så ung?

- Jeg har fått kommentarer på bloggen der folk skriver at de først trodde jeg var ei voksen dame med masse erfaring. Når de hører at jeg er 17, blir de ofte imponert, sier Mari.

Og folk blir enda mer imponert etter å ha smakt på søtsakene hun lager. I Medier og kommunikasjons-klassen hennes på Tangen Videregående Skole, har kakene hennes blitt svært populær - spesielt når noen har bursdag.

- Elevene i klassen blir ofte prøvekaniner når jeg prøver å bake noe nytt. Det er skummelt å selge produkter jeg ikke har prøvd. Dersom folk liker det, legger jeg ut bilder på bloggen.

HER ER MARI SINE CUPCAKE-TIPS: 

- Søk på oppskrifter på YouTube og se hvordan andre folk har bakt tidligere.

- Bruk alltid romtempererte ingredienser.

- Kos deg med bakingen, og ikke gi opp med det første. Det blir bedre for hver gang.

- Less is more! Ikke bruk for mye forskjellig pynt. Hold deg til ett tema.

- Det er lurt å være nøyaktig. Bruk kjøkkenvekt og mål ingrediensene i gram, ikke med litermål.

- Å bake og pynte cupcakes er noe man kan gjøre sammen med andre. Å bake sammen er sosialt og gøy!

 

[img74167_3LS]

[img74167_4LS]

[img74167_5LS]