Sørnett

Brudeshow med vårens trender

Kathrine Sørland forteller om Agapes nye kolleksjon. Foto: Annika Tvervaag

Kathrine Sørland forteller om Agapes nye kolleksjon. Foto: Annika Tvervaag

Det var romantikk i luften da gifteklare sørlendinger onsdag kveld inntok brudeshow på Clarion Hotell Ernst i Kristiansand. Med dempet belysning og stearinlys var det pyntet til fest. Og ikke en hvilken som helst fest heller; det er Den store dagen det er snakk om.

Publisert:

[imagebrowser id=244]

Det var Agape, med den alltid vakre konferansier Kathrine Sørland i spissen, som hadde gleden av å presentere vårens trender på brudeshowet som hadde et elegant snev over seg. Sørland var mildt sagt overrasket over den fullstappede salen, og konkluderte med at i Kristiansand var det mange som skulle gifte seg!

Vårkolleksjonen

Agapes nye vårkolleksjon hadde alt fra klassiske enkle kjoler til store prinsessekjoler, klare til å oppfylle enhver bruds drøm når den viktigste dagen i ens liv skal feires. Spesielt en stroppeløs ballkjole fikk publikum til å gispe av begeistring. Ellers var det mye perlebroderier og kjoler med slep.

-Det er veldig mye blonder og chiffon. Det er få store forandringer, men en del store kjoler

Kathrine Sørland forteller om Agapes nye kolleksjon med enkle snitt, forteller Kathrine Sørland til Sørnett.

Det var Sønnik Klær For Menn AS som sto for herreklærne på catwalken. De har valgt tradisjonelle løsninger med klassisk kjole og hvitt. Sønniks representant Torfinn Skuland forteller at man bør velge enten dress eller smoking avhengig av hvor stivt bryllupet skal være. På catwalken gikk det mye i gråaktige toner over hvit skjorte og slips.

Romantisk vår

Camillas blomsterdesign sørget for at modellene bokstavelig talt blomstet på catwalken. Noen buketter var av den mer klassiske fasongen, og andre litt mer utradisjonelle og til tider veskelignende. En del kunne minne litt om den lange brudebuketten Kronprinsesse Mette-Marit hadde i sitt bryllup, som har vært populær en stund. Blomster fikk de også i håret, rundt halsen og på hodet. Rose-Linn Pedersen som jobber i Camillas blomsterdesign tror det blir en romantisk vår.

–Det går mye i duse farger, kanskje mest rosa og hvitt. Roser er det alltid mye av i bryllup, men også ranunkler blir det mye av.

Godsaker

Men hva er vel et bryllup uten kake? Her var det fra Drømmeplassen blant annet presentert en romantisk tre-etasjers variant med hjerter, to naturinspirerte kaker med fugler og noen kaker som mest lignet på snølykter. Og selvfølgelig hadde også cupcakene sneket seg på plass. Mye godsaker å velge mellom i kakeverdenen med andre ord.

Lysere tider

Enten det er venninner eller brudepiker som skal kle seg var det mye å velge mellom også i kategorien selskapskjoler. Men skal vi tro Kathrine Sørland blir det lysere tider i vår:

-Det er veldig individuelt med selskapskjoler, men det blir mye pastellfarger, og mer dressjakker, sier hun. Selv bar Kathrine Sørland en elegant, blekrosa, fotsid kjole og håret var oppsatt og pyntet med blålilla blomster.

At det blir mye pastellfarger framover i vår, kan også de fleste motemagasiner bekrefte. Blant annet Chanels kolleksjon har mye lyse rosafarger. Også Louis Vuittons vårkolleksjon hadde lyse farger, spesielt lys gult og rosa med blomstermønster gikk igjen. Samme gjelder Ralph Lauren.

Så da er det bare å glede seg til en romantisk vår framover i pastellenes myke toner.