Sørnett

Dansefeber i Kristiansand

FOTO: Viorica Marticiuc

FOTO: Viorica Marticiuc

Kjenner du det kribler i rocke-foten og ønsker å bevege kroppen etter gode rytmer? Kristiansand har et bredt spekter med ulike dansemuligheter for alle og enhver.

Publisert:

Dans en fin måte å sette farger på tilværelsen. Det finnes mange tilbud for både erfarne danser og for de som er helt ny til dansekonseptet. Sprit opp hverdagen med Hip Hop, breakdance, jazzballett, salsa, tango, swing og folkedans. Alder er ingen hindring, alle kan være med.

For de minste

Kristiansand Kulturskole tilbyr undervisning i ulike dansesjangere for de yngste. Dansegruppene blir inndelte i aldersbestemte grupper med 10-15 elever i hver gruppe. Kulturskolen har hvert år oppvisninger hvor en får vise frem det en har lært i løpet av året. Noe som er veldig morsomt for både foreldre og dansere.

Sharrons dansestudio i Dronningsgata tilbyr også baby dans for de aller minste. Her kommer foreldre og barn sammen for å utforske bevegelse sammen med musikk.

Konkurranse menneskene

Kristiansand danseklubb har drevet med sportsdans/selskapsdans siden 1985. Grene en kan konkurrere i er blant annet Standard dans (vals, tango, winervals, slowfox og quickstep) og latinamerikansk dans (rumba, samba, cha- cha-cha, paso doble og Jive) Treningen foregår i Vågsbygd Samfunnshus hvor alle aldere kan bli medlem. Ønsker en å nå langt i sportsdans er det anbefalt å starte tidlig, men alle kan prøve seg likevel.

Få frem din indre gangster

Har du noen gang drømt om å kunne danse som de i musikkvideoene på MTV? Da er Hip Hop og Breakdance noe for deg. Ta på deg den store joggebuksa, klipp opp den hvite t-skjorta og finn frem Adidas joggeskoa. Brocks Dansestudio er Kristiansands første og eneste rene Hip Hop og breakdance studio for barn og ungdom. Kursene er semester basert og holdes både i Kristiansand og Søgne.

Par som vil krydre forholdet

Hvis en har gått lei av gullrekka på tv og er klar for å finne på noe nytt sammen med din partner, meld dere på et dansekurs. Med latinamerikanske toner i bakgrunn vil man kunne gjenoppdage gnisten i forholdet. Tangeuros del sur tilbyr nybegynner kurs på Rosgården i Kristiansand sentrum og Kristiansand Salsaklubb tilbyr salsakurs i festningsgata.

Er ikke det latinske noen for dere, da kan en også ta turen innom «Kom og Dans» hvor swingdans er veldig popluært.

De eldre

Dans er for alle, uansett alder. Seniordans arrangeres ved Randesund Bydelshus på torsdager og folkedans på mandager.