Sørnett

Den store drømmen

Fort lei: Håkon øver helst når han er alene. Han mener folk fort kan bli lei av å høre på beatboksing. (FOTO: Martine Haug Nysether)

Fort lei: Håkon øver helst når han er alene. Han mener folk fort kan bli lei av å høre på beatboksing. (FOTO: Martine Haug Nysether)

Håkon Færøvig (19) fra Kristiansand tror han har en ekstra fordel. I dag fikk han muligheten til å overbevise talentspeiderne.

Publisert:

- Beatboksing er noe nytt, det er ikke så mange som driver med det i forhold til sang, sier 19-åringen til Sørnett.no.
Under dagens casting til Norske talenter i Kristiansand er Færøvig en av få som skal prøve å overbevise dommerne med beatboksing. De aller fleste som deltar har sang som sitt talent, og castingansvarlig Margrethe Blandsø, tror mange sangere vil bli skuffet.
- Det hjelper ikke å være flink til å synge. For å gå videre må du være ekstremt flink. Vi skal ikke utvikle en superstjerne, men finne noen som allerede har et talent, påpeker Blandsø.


Fikk trommeforbud
Færøvig har beatbokset i fire år, og forteller at det beste med talentet er å se reaksjonene til folk. Han anbefaler alle som har lyst til å bli god i beatboksing til å øve så mye som mulig. Selv øver han gjerne opptil tre timer om dagen.
- Du kan øve hvor du vil, men det aller beste stedet er dusjen. Der er det god lyd, og du finner på masse nytt, sier en spent deltaker.

Kristiansanderen begynte med beatboksing fordi han ikke fikk lov til å spille trommer lengre.
- Det ble litt mye bråk for foreldrene mine, så da måtte jeg finne på noe nytt, forteller han med et smil.
Nå er Færøvig neste deltaker som skal inn til talentspeiderne.


Skyhøyt nivå

[img65968_2RM]

Etter en gjennomført audition er dommerne samstemte, Færøvig har et talent. Likevel er de ikke overbevist om det holder helt inn.
- Det er veldig mange beatboksere totalt, og nivået er skyhøyt. Men det er ikke i tvil om at han var kjempedyktig, understreker talentspeider Anne Skaardal.
Også talentspeider Katrine Chi, som har vært med på alle rundene av Norske talenter og Idol, synes 19-åringen var flink.
- Selv om han var litt forsiktig i dag, har han en bra plan bak det han gjør. Tar han det helt ut, kan han virkelig lage et sceneshow, avslutter hun.


Ikke avgjort

Av 2000-3000 fremføringer på nasjonal basis skal talentspeiderne skjære ned alle fremføringene til 25o. Derfor får de fleste deltakerne en negativ tilbakemelding. De deltakerne talentspeiderne mener er for gode til å sendes hjem, men som de heller ikke er helt sikre på om kan få plass blant de 250 utvalgte, plasseres i kanskje-boksen. De deltakerne som havner der, får svar fra Norske talenter innen 28. mai om de er videre eller ikke. Færøvig er en av dem.

Vinneren av Norske talenter får den nette sum av 500 000 kroner. Hvis youtube-læringen skulle være Norges neste talent, er han ikke i tvil om hva han skulle brukt pengene til.
- Jeg ville utviklet talentet mitt, samtidig som jeg ville prøvd å gjøre det mer kjent i Norge.

Han forteller at han selv lærte beatboksing av å se på youtube-filmer, og ved å møte de han selv mener er verdens beste beatboksere.
- Jeg har dratt og sett på dem når de har vært her i Norge og opptrådt, sier Færøvig.
Avslutningsvis innrømmer han at den store drømmen er å leve av beatboksingen.

Se film av talentet her. (Video: Sindre Lindstrøm Andersen)