Sørnett

En kreativ skole

Elevene er i gang med portrettfotografering. (Foto: Peder Austrud)

Elevene er i gang med portrettfotografering. (Foto: Peder Austrud)

Det hender at både unge og eldre har lyst til å utvikle seg kreativt. Noen investerer i det for å videreutvikle en hobby og noen ønsker seg et kreativt yrke.

Publisert:

[img56911_2RM]

Peder Austrud startet Sørlandets Fotografskole for rundt seks år siden.  I år har skolen 16 elever og har undervisning to kvelder i uken.
- Det er veldig utfordrende. Jeg synes det er flott å investere i et kreativt år for å utvikle hobbyen. Hvis man kan kombinere det med jobb etter hvert så er det også bra, sier elev ved Sørlandets fotografskole, Sissel Fjeldskår.

Begynnelsen
For noen år tilbake ble fotograf Austrud spurt av en fotointeressert om hvordan hun skulle klare å komme inn på en av fotoskolene i Norge, da det var veldig vanskelig.  Det endte med at den fotointeresserte samlet inn elever til Austrud og han startet sin egen skole.
Austrud begynte sin karriere som motefotograf i Oslo og har i dag studio i Mandal og Sørlandets fotografskole i Sørlandsparken.
- Jeg synes hele prosessen med skolen har vært veldig spennende og interessant, sier Peder Austrud.

Utvikling
- Skolens undervisningsprogram har utviklet seg fra skolen begynte og har blitt veldig omfattende, sier Austrud.
Skolen er innom temaer som lysstruktur, fotografering av vann, interiør, portrett, mote, landskap, photoshop osv.
- Ettersom alt hele tiden utvikler seg stiller elevene større og større krav for hvert år. Dermed utvikler programmet seg også, sier Austrud. Det viktigste for Austrud er likevel å lære elevene om lysteknikk.

[img56911_3RS]

Peder Austrud har også merket en utvikling i kjønnsfordelingen i fotobransjen. Fra å være en mannsdominert bransje til nå å være flest damer.  Likevel er det mange forskjellige mennesker som kommer til skolen.
- Jeg synes det er veldig spennende med alle de forskjellige menneskene. Aldersforskjellene, hva de har tenkt å bruke foto til og hva de ellers driver med, sier Austrud.

Lokalet
To kvelder i uka kan man se masse blinkende lys komme ut fra vinduene til fotografskolens lokaler. Lokalet er fylt med studiolamper og mange entusiastiske fotoelever som fotograferer alt fra barn, familier, gruppebilder, mote, kunst osv.

- I stedet for å få masse oppgaver slik at alt bare blir stress fungerer denne skolen som god inspirasjon til videre arbeid, sier Sissel Fjeldskår som er fornøyd med investeringen sin.