Sørnett

EP-aktuelle Joachim "Sowdiak" Stensland

Promobilde Sowdiak(Foto: Infame Colorblind Rues)

Promobilde Sowdiak(Foto: Infame Colorblind Rues)

I vår slapp den unge og lovende hiphop artisten sin første singel "Lar det gå". Nå slipper han sin første EP.

Publisert:

22. oktober lanseres Sowdiaks første EP, som har fått tittelen "Går Videre" og inneholder fem sanger med forskjellige temaer.

- Jeg har prøvd å få fram alle sinnsstemningene i den og rett og slett vise litt av meg selv og hva jeg kan, forteller rapperen.

Skriver sangene selv
Den talentfulle hiphopperen forteller at han skriver alle sangene selv, og det er noe han mener alle rappere skal gjøre.
- Jeg skriver alle tekstene selv, en rapper som ikke skriver låtene sine selv, er ingen rapper. Rap handler om å by på seg selv og fortelle egne historier, sier Sowdiak engasjert.

Rapperen er tilknyttet plateselskapet G-bless records. Jan-Erik Mæland, gründer og sjef for plateselskapet, holder ikke igjen på superlativene når det kommer til unge Sowdiak.

- Det som er så spesielt med Sowdiak, er at han har en evne til å skrive veldig gode tekster og han har hatt en enorm utvikling siden han signerte for oss, forteller Mæland.

Sowdiak forteller at han håper at musikken hans skal kunne hjelpe folk i hverdagen.

- Jeg håper at folk kan høre det og synes det er bra. Hvis en av sangene mine kan gi et smil på et fjes eller trøste noen, så er det nok for meg.

"I biter"
En av sangene på den kommende EP-en heter "I biter" og handler om skilsmisse og brutte relasjoner. Rapperen selv forteller at sangen handler om hvordan et barn tenker oppi det hele og at han selv er et skillsmissebarn.

- I sangen har jeg dratt det til ytterpunktene av det hverdagslige. Den handler ikke nødvendigvis om meg og mine opplevelser, men jeg kjenner meg absolutt igjen i barnets tanker, sier han.

Mæland karakteriserer låten som fantastisk.

- "I biter", er en helt fantastisk låt. Etter min mening er det den sterkeste og beste sangen Sowdiak har produsert så langt, forteller Mæland.

Kan bli en av de beste
Mæland er også musiker under artistnavnet Gino og mener at Sowdiak absolutt har potensiale.

- Jeg tror og mener at Sowdiak kan bli en av norges aller største rappere. Han har en god flow og rytme til å være så ung og "fersk" i bransjen, så ja, absolutt en god mann som står på, forteller han.

Framover skal rapperen gi ut singler med musikkvideoer og han håper at de skal slå til bredere enn bare Kristiansand.

- Jeg skal slippe noen virkelig gjennomførste singler med musikkvideoer som jeg håper kan slå an nasjonalt og ikke bare lokalt, smiler Sowdiak.

- Sowdiak har levert en utrolig fet pakke som kommer til å glede mange, avslutter Gino.

Nå er det bare for alle hiphop-interesserte å merke seg datoen og se fram til lanseringen.