Sørnett

Få får kjøre opp

Kun fem av de nesten opprinnelige 20 får kjøre opp i dag. Fortsetter streiken blir det mest sannsynlig ingen.

Publisert:

- Det er bare tilfeldig at vi fikk tak i en sensor som ikke er i streik i dag, sier Terje Bekker, områdeleder for Agder i Statens vegvesen.

Få oppkjøringer
Onsdag morgen ble også Kristiansand trafikkstasjon tatt ut i streik. Det rammer kjøreskoleelever som venter på oppkjøring. Egentlig skulle det vært nesten 20 oppkjøringer i løpet av dagen, men med kun én sensor som ikke er i streik, blir kun ett av fire opplegg gjennomført.

- Alle kjøreskoler har nå fått beskjed om hva som skjer, sier Bekker til sørnett.no.

Det er kun de som kjører opp i klassen BE, personbil med tilhenger, som får gjennomført oppkjøringer som avtalt i dag.

Fortsetter streiken blir det ingen oppkjøringer

Usikker framtid
Terje Bekker i Statens vegvesen vet ikke hva som kommer til å skje fremover, verken med streiken eller de som er rammet av den.

- Fortsetter streiken kommer det ikke til å bli noen oppkjøringer. I forhold til betaling av timen er det opp til Vegdirektoratet å vurdere det juridiske. Vi regner likevel med at de bare skal betale for den brukte timen, forklarer områdeleder Bekker.

Trafikkstasjonen kommer til å legge til rette for at de streikerammede skal på kjøre opp igjen så raskt som mulig.

- Vi prøver å få samlet dem som gruppe og muligens bruke en lørdag for å få unna oppkjøringene. Foreløpig er det veldig uoversiktlig, og ikke noe er sikkert. Vi vet jo ikke hvor lenge streiken vil være og hvor mange som blir rammet i videre, sier Terje Brekker.

Les også: - Gi meg lappen

Tålmodighet
Til tross for den kjedelige beskjeden, opplever Terje Brekker at elevene tar det med fatning.

- Vi forstår veldig godt at det er kjedelig beskjed å få. Alle som har lappen kan ta og kjenne på skuffelsen over ikke å få kjøre opp. De fleste viser forståelse for streiken og at dette ikke er noe vi rår over, forteller Brekker.

I mellomtiden kan ikke elevene gjøre noe annet enn å vente og øve enda mer. Terje Brekker anbefaler kjøreskoleelevene å smøre seg med tålmodighet.

- Det er viktig å holde trykk på læring og masse mengdetrening. Det er bare å øve, øve, øve, understreker Bekker.