Sørnett

Fornøyde med nytt musikkhus

Sophia Mendoza og Kathrine Tendal gleder seg over kunsten i det nye musikkbygget. Foto: Linn Johansen

Sophia Mendoza og Kathrine Tendal gleder seg over kunsten i det nye musikkbygget. Foto: Linn Johansen

I dag åpnet det nye musikkhuset til UiA, Sigurd Køhns hus. Musikkstudentene tror det vil føre til et sterkere samhold og bedre skoleprestasjoner.

Publisert:

Sophia Mendoza og Kathrine Gross Tendal studerer begge musikk ved UiA. De har lenge gledet seg til å flytte inn i det nye bygget.

- Hittil ser alt veldig lovende ut, smiler Mendoza. Hun tror bygget vil føre til et bedre læringsmiljø. Selv studerer hun rytmisk musikk, mens Tendal studerer klassisk.

- Det nye bygget kommer nok til å føre til et tettere samarbeid mellom de to linjene, sier Tendal. Hun tror også at musikkstudentene nå vil bli mer inkludert ellers på universitetet.

- Vi har egentlig levd i en slags boble på grunn av lokalene i Kongens gate. Nå håper jeg samholdet blir bedre, og at vi vil føle oss mer hjemme på universitetet hvor vi studerer.

Musikkhuset er utsmykket med mye kunst, noe studentene tror kan hjelpe til å utfolde deres kreativitet.

- Det er mye mer motiverende å være i et ordentlig miljø, fastslår Mendoza. Hun tror skoleprestasjoner vil forbedre seg i forbindelse med det nye bygget.

- Folk trives her. Studentene er gira. Selv merker jeg at jeg får mer lyst til å gå på skolen, og til å bli igjen der etter skoletid.

[img31511_2LM]

Bygget er oppkalt etter musikeren Sigurd Køhn, som omkom i tsunamien i 2004. Hans bror, Ivar Køhn, stilte opp på åpningen. Selv er han storfornøyd med bygget som nå bærer sin brors navn.

- Han hadde vært så stolt, sa Køhn. Køhn håper bygget vil trekke folk og skape kulturell motivasjon i hele Kristiansand.

- Sigurd var svært opptatt av det kulturelle miljøet i Kristiansand. Derfor synes jeg dette er en perfekt måte å markere hans navn.

[img31511_3LM]

Forsknings- og utdanningsminister, Tora Aasland, fikk æren av å overta bygget på vegne av universitetet i Agder. Både hun og rektor ved UiA, Torunn Lauvdal, kunne begge fortelle at de er begge svært fornøyde med samarbeidet.

- Jeg er stolt av Universitetet i Agder. De har gjort en kjempejobb, sa Aasland. Hun håper det nye bygget kan føre til bedre læring og en større grad av kreativ utfoldelse.

- Kreativt fag må læres i et kreativt miljø.

Torunn Lauvdal smilte fra øre til øre under hele åpningen.

- Dette er en gledens dag. Jeg er veldig fornøyd og veldig stolt, avsluttet hun.