Sørnett

Førstelektor ved UiA utnevnt til sexprofessor

Esben Esther Pirelli Benestad forteller at professoratet har stor betydning for sexologistudiet ved UiA. Nå kan studiet bli dobbelt så stort.

Publisert:

Esben Esther Pirelli Benestad og Elsa Almås kan nå smykke seg med tittelen "Nordens første sexprofessorer".

- Dette er veldig, veldig flott. Det at det har blitt vurdert av en internasjonal komite er stort, kommenterer den ferske professoren Pirelli Benestad.

Stor betydning for UiA

Pirelli Benestad mener også at det faktum at han har blitt utnevnt til professor har stor betydning for sexologistudiet ved Universitetet i Agder.

- Det har mye å si, nå kan vi utvikle studiet videre til master, og det kan bli dobbelt så stort, forteller han.

Sexologi er et påbyggingsstudium ved UiA som går over ett år, og du må ha relevant utdanning for å bli tatt opp til studiet.

- UiA er det eneste stedet som har et slikt studium, og det er et kurs med stor anerkjennelse. Vi rir videre på en god bølge for å si det sånn! sier Pirelli Benestad.

Sexprofessor etter arbeidstid?

På spørsmålet om det blir mye snakk om sex rundt middagsbordet, ler Pirelli Benestad før han svarer.

- Det blir mye snakk om det å være menneske, og det å være menneske innebærer også sex, sier han.

Utenom arbeidstiden er det også flere som spør professoren om råd.

- Spesielt på Sankthans i fylla er det mange som kommer bort til meg. Da sier jeg at det ikke passer her og nå, men at de gjerne må ringe for å avtale en time. Så ringer kanskje en halv prosent uken etter, forteller Pirelli Benestad.

Behov for kunnskap

Pirelli Benestad forteller at det er mye ugjort for å få dypere innsikt i sexologien. Og selv om han mener folk flest kan ha bruk for mer kunnskap, mener han at kunnskapsnivået hos nordmenn svinger riktig vei.

- Det har definitivt vært en stor utvikling i kunnskapen hos Ola Nordmann, avslutter han.