Sørnett

Full fart i dyreparken under det årlige olabilløpet

Barn og foreldre gjør seg klare til løp

Barn og foreldre gjør seg klare til løp

Rekordmange sjåfører og publikummere gjorde olabilløpet i Dyreparken til en fest.

Publisert:

Regnet hindret ikke 40 barn og deres familier i å komme til Kristiansand Dyrepark for å delta i det store olabilløpet. Biler i alle former og av ulike merker stod før start på lang rekke i målområdet ved Kjuttaviga. Der kunne man se alt fra en formel-1-bil til den skikkelige hjemmesnekra varianten. Thomas Røyros Otterå og bestefar Kjell Røyros har jobbet i over et år med bilen Flaming Eagle etter å ha funnet en oppskrift i et blad. Men med tida 24,72 så holdt det ikke til 1. plass denne gangen. - Jeg skal oppgradere bilen litt og så skal jeg prøve igjen neste år, sier Thomas.

Thomas og Flaming Eagle Thomas og Flaming Eagle

 

- Målet med dette løpet er å få barn til å bygge olabiler sammen med foreldrene sine, vi håper de vil gjøre dette i stedet for å bruke tiden sin på aktiviteter som PlayStation, sier arrangør Egil Gundersen fra NAF.

 

Erlend Bakkevold i bilen Olja Lyn brukte 20 sekunder ned bakken fra Kardemommeby til Kjuttaviga, og vant dermed løpet og får muligheten til å kjøre NM-finalen i Oslo 20. august. Tinus Øyen og hans Lynet 2 røykla hele målområdet med påmonterte røykbomber og vant derfor prisen for mest oppfinnsomme. 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wS3xB4vd3YA&feature=channel_video_title[/youtube]