Sørnett

Full fest på Pir6

Kjetil Nordhus, leder for SØRF forsyner seg av jubileumskaken. Det var SØRF som tok initiativ til å starte opp en AKKS-avdeling i Kristiansand. Foto: Privat

Kjetil Nordhus, leder for SØRF forsyner seg av jubileumskaken. Det var SØRF som tok initiativ til å starte opp en AKKS-avdeling i Kristiansand. Foto: Privat

Med kvinner i alle ledd av musikkbransjen, var det med stor glede arrangørene kunne skryte av flertall av kvinner på scenen under feiringen av 30-årsjulileet.

Publisert:

Praten går lett i lokalet og alt tyder på en bra kveld for både AKKS, Pir6 og publikum. Kronene klirrer i baren og som lovet er det både cava og

kake i inngangspartiet. Det er på tide å feire kvinnene.

- Det er veldig gøy at det kom så mange, smiler leder for AKKS Kristiansand Anette Bylund.

Med to flotte verter i Glenn Faannessen og Sheila Simmenes blir publikum bedre kjent med både AKKS og artistene.

- AKKS er en musikkorganisasjon som jobber for å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd i musikkbransjen, forteller Simmenes innledningsvis.

Ung jubilant

Avdelingen i Kristiansand er kun tre år, men organisasjonen som ble opprettet av blant annet Anne Grete Preus i 1982 fyller 30 år. Les mer om organisasjonen her.

Første band ut er ny oppstartede The Echo Faux med Julie Falkevik Tungevåg i spissen, som kom sammen på et av AKKS’ samspillskurs i høst. Med en egenkomponert låt og Kings of Leons kjente Use Somebody åpner de feiringen til publikums store fornøyelse. Falkevik Tungevåg opptrådte for øvrig i tre forskjellige band denne kvelden, og imponerte med sine prestasjoner.

Programmet var fullspekket med gode artister fra ende til annen, og artistene Viola Emiri, SHE, Moi, Rebekka B. Mæland og Astrids poporkester leverer alle sammen og gjør dette til en verdig feiring AKKS Kristiansand kan se tilbake på og smile av. Publikum hadde heller ingenting å utsette på arrangementet. Med noe godt i glasset og kake i hånden er applausen høy og smilene pent på plass hos samtlige.

- Dette er veldig moro å være med på feiringen. AKKS gjør en veldig viktig jobb for oss jenter, i tillegg er det godt med litt kake, smiler ei av jentene.

- Ikke glem cava, skyter ei annen inn.

Fornøyde arrangører

[img73802_2RM]

Alt i alt er Henriette Falkum og Anette Bylund veldig fornøyde med kvelden.

- Til at det regnet katter og hunder kom det faktisk en del folk. Vi er fornøyde med oppmøtet og håper arrangementet går i null, forteller de.

De skryter kvelden og god hjelp fra sponsorer som bidro med både det ene og det andre.

- Vi er veldig takknemlige for alle som har bidratt til at kvelden ble som den ble. Alle forberedelsene og all planleggingen langt ut over arbeidstiden var verdt det. For en fantastisk kveld. Vertene Glenn og Sheila var uunnværlige, forteller Falkum.