Sørnett

Går for seier

Foto: Julia Naglestad/NRK

Foto: Julia Naglestad/NRK

Fjellfolk ser på MGP som en fin måte til å få vist seg frem på. De innrømmer også at de reiser til Florø med høye håp.

Publisert:

- I MGP ønsker vi å nå ut til folk med musikken vår, og så går vi selvsagt inn for å vinne!

 

Trym Bjønnes spiller gitar og er vokalist i bandet fra Bykle, som er den nordligste kommunen i Aust-Agder. Han  forteller at etter at deres bidrag ble godkjent av MGP-juryen, tenkte de at det ville være en utrolig morsom erfaring. – Og i tillegg får vi vist oss fram på en helt ny arena, fortsetter han.

 

Forskjellig bakgrunn

Fjellfolk, som står på scenen i delfinale 2 i Florø førstkommende lørdag, består ved siden av Bjønnes av Helga Jacobsen, som er vokalist, og Tor Hoslemo på hardingfele. Bjønnes forteller at de tre har ganske ulik bakgrunn. Hoslemo kommer fra folkemusikktradisjonen, Jacobsen er utdannet ved jazzlinja i Stavanger, og har også jobbet med både musikkteater og folkemusikk. I tillegg  har Bjønnes musikkproduksjons- og låtskrivingsutdannelse fra LIPA (The Liverpool Institute for Performing Art). Alt dette er ingredienser til bandets særegne sound, som de selv sier blir hentet fra både gamle tradisjoner og nye impulser, gamle ballader, sagn og slåtter, blandet med litt inspirasjon elektroniske elementer.

 

Basert på sagn

Fjellfolks bidrag til Melodi Grand Prix, «Ulvetuva», er basert på et svært tragisk sagn fra Bykle; Ulvetuva. Sagnet forteller om et ungt par som var på vei over fjellet. Jenta var gravid, og et stykke oppe på fjellet klarte hun ikke å gå lenger. Da løp gutten ned til bygda for å hente hjelp, men gutten rakk aldri tilbake i tide. Historien skal ha funnet sted for noen hundre år siden, men fortelles den dag i dag blant lokale i Setesdalen.

Trioen som nå danner Fjellfolk, startet å spille sammen i 2008. – Helga (Jacobsen journ. anm) og jeg spilte i en duo som het Meeq. Da vi flyttet tilbake til Bykle i 2008, fikk vi Tor (Hoslemo journ. anm) med i bandet og endret navn til Fjellfolk. Sammen i Fjellfolk har de spilt en rekke konserter og opptrådt både på Eikerapen Roots Festival, Canal Street og Nordsjøfestivalen for å nevne noe.

 - I 2014 er vi på festivalturne med egen lydmann, avslutter Bjønnes

Saken oppdateres etter lørdagens delfinale...

#BykleVis flere

#FjellfolkVis flere

#UlvetuvaVis flere