Sørnett

Havnaa klar for ny kamp på hjemmebane

GÅEN: Havnaa får pusten igjen før han fortsetter. FOTO: Krister Kvinlaug

GÅEN: Havnaa får pusten igjen før han fortsetter. FOTO: Krister Kvinlaug

Kai Robin Havnaa forbereder seg til boksekamp. 2. mars møter han tyske Rad Rashid på hjemmebane i Arendal.

Publisert:

Kai Robin Havnaa er ubeseiret på sine 13 kamper. Motstanderen, Rashid, har 16 seiere på 20 kamper.

- På papiret er han den beste motstanderen jeg har hatt til nå. Samtidig vet man aldri hvor gode de er før man står i ringen. Motstanderen min i Oslo Spektrum skulle være min vanskeligste kamp, han ble stoppet i første runde, sier Havnaa.

Ringrust
Havnaa har ikke gått kamp på ett år på grunn av en skade i tommelen. I fjor opererte han og nå er han klar for å komme tilbake i ringen. - Det var kjipt å bli skadet, men jeg har trent hele tiden. Det har for eksempel blitt mye løping. Jeg har bedre baseform nå enn noen gang, forteller han.

Ringrust er et begrep som ofte blir brukt i boksing. Det betyr at en utøver ikke har gått kamp på en stund. Det kan sammenlignes med en fotballspiller som er i form, men ikke i kampform.

- Jeg har ikke gått kamp på ett år og da blir det litt ringrust. Det blir en utfordring, men jeg gleder meg til gå inn i ringen igjen på hjemmebane, forteller Havnaa.

Havnaa bokset for første gang på hjemmebane i Arendal i fjor. Det var en ny opplevelse og det var stor spenning knyttet til kampen. Havnaa mener at den erfaringen har gjort ham mer selvsikker i år. - Nå kjenner jeg garderoben, supporterne og følelsen av å være på hjemmebane. Det er en klar fordel for meg, sier han. Han tror publikum kommer til å hjelpe ham med å vinne kampen og lage god stemning på tribunen. - Rashid skal kjenne at han er på bortebane, sier Havnaa.

I fjor var oppkjøringen alt annet enn optimal. Motstanderen trakk seg samme uken som kampen og de måtte finne en ny motstander. Havnaa hadde forberedt seg på en venstrehendt bokser, men den nye motstanderen var høyrehendt.

-Det er et helt annet game. I år er vil jeg ikke ha noe bytte av motstander rett før kamp. Det er ikke rom for tabber i dette gamet. En feil, så ligger man i kanvasen, sier Havnaa.

Enorm slagkraft
Kai Robin er i ringen og trener med onkel Erling Havnå. Erling kjenner slagene, selv om han har på beskyttelsesputer. Det er fare for å knekke et bein selv om man bare er trener, og har beskyttelse.

- Uten polstring ville jeg knekt armen, sier onkel Erling.

Havnaa har utviklet seg til å bli en knockout-artist. På 13 kamper og 13 seire har han vunnet 11 av dem før full tid. Kai Robin har lært seg å være rolig og la høyrehånden komme naturlig.

-Det å ha kraft gir meg en «equalizer». Min styrke er ikke at jeg kommer ut av OL med teknisk amatørbakgrunn og kan utbokse alle. Jeg kommer ikke til å få panikk om jeg ligger bak på poeng, for jeg vet jeg bare trenger ett slag, forteller han.

[img190125_2RF]

Motstanderen har blitt stoppet en gang før full tid, men har aldri blitt knocket ut. Kai Robin er sikker på at han kan avgjøre kampen på knockout.

- Jeg føler jeg kommer til å finne en måte å knocke ham ut på. Samtidig trener jeg på å gå 10 knallharde runder, og er forberedt på å vinne på flere måter, sier han.

Havnaa gikk to kamper i fjor, i år ønsker han å være mer aktiv i ringen. - Jeg vil gå flere kamper i år, «keep busy» er det jeg tenker. Om alt går etter planen kommer jeg til å gå minst fire kamper i år.

Treneren ble overfalt
Kai Robin Havnaa blir trent av tidligere verdensmester fra USA, Joey Gamache. Gamache ble nylig overfalt og skadet i New York. Han er derfor ikke med på treningsleiren i Arendal. Det betyr at Kai Robins onkel, Erling Havnå, trer inn som hovedtrener for denne leiren.

-Da kan jeg skylde på Erling om jeg ikke vinner, sier Havnaa og ler før han fortsetter.

[img190125_3LM]

- Erling har sett hundrevis av treninger som Joey har gjort med meg, så vi gjør det samme som alltid, avslutter han.

Kai Robin Havnaa er sønn til Norges eneste verdensmester i boksing på herresiden, Magne Havnaa.