Sørnett

Hyller afrikansk kultur - lager fest på KICK

KLARE: Peace Out To Revolution er klare for konsert på KICK. FOTO: Pressefoto

KLARE: Peace Out To Revolution er klare for konsert på KICK. FOTO: Pressefoto

Bandet som hadde sin første på konsert for et fullsatt Teateret i 2021 er torsdag tilbake, denne gangen på KICK scene.

Publisert:

Det blir vår første konsert på KICK og det er allerede solgt en god del billetter så vi gleder oss veldig, sier vokalist Jenny Ayunda til Sørnett. 

Bandet ble dannet i kjølevannet av Black Lives Matter kampanjen som virkelig tok seg opp i USA etter drapet på den afroamerikanske mannen George Floyd i Mai 2020. De har som mål å spre bevissthet blant folk om den afrikanske musikkhistorien og hvor stor innvirkning den har hatt på mye av musikken vi hører på i dag.

Studerte sammen

Medlemmer i bandet studerte tidligere populærmusikk på Universitetet i Agder og savnet selv et prosjekt som fokuserte på historien og kulturen bak musikken. De fikk også et inntrykk fra folk rundt dem at de ikke viste så mye interesse rundt kampanjen og ønsket å gjøre noe. Det ble til band og første konsert på teateret i Kristiansand.

Det er et ganske uvanlig men et sterkt nødvendig prosjekt for det er så viktig at vi tar et  steg tilbake og setter pris på all kulturen vi kan nyte med ytringsfriheten og menneskerettighetene vi har i Norge. Det er så mange som har gått en lang kamp for å få lovt til å uttrykke seg og vise musikken sin, sier Jenny. 

Fortellinger, fest og feiring

Noen av deres tidligere konserter har blitt beskrevet som et fantastisk show og Jenny selv lover at de skal klare å lage god stemning.

- Det blir ikke bare historisk, det blir noen fortellinger men mest fest og feiring av all den fantastiske musikken finnes.