Sørnett

Ildsjel i orientering

Orientering: Finn Kristensen (t.h.) viser Linn Sæther (12) hvordan hun skal navigerer i terrenget.

Orientering: Finn Kristensen (t.h.) viser Linn Sæther (12) hvordan hun skal navigerer i terrenget.

Ildsjel Finn Kristensen har vært i orienteringsmiljøet i Kristiansand hele livet.

Publisert:

Orienteringssporten blir drevet av foreldre og frivillige. Finn Kristensen er en av de frivillige, en skikkelig ildsjel i orienteringsmiljøet. I 1973 var han med på å stifte Kristiansand Orienteringsklubb (KOK). Før det var han aktiv i Starts orienteringsgruppe.

- Jeg har drevet med orientering siden jeg var bare guttungen. Det er en flott idrett. Å gi noe tilbake til sporten, og til de unge som er interessert i dette, synes jeg er utrolig viktig, sier Kristensen.

Han lærte i dag 5. - 7.  klassinger hvordan de skulle finne frem på kartet. I strålende sol løp 312 elever orienteringsløp i Baneheia.

- Skolesprinten er et flott orienteringsløp. Det er viktig at de unge kommer seg ut i naturen. Dette er det 13. året vi arrangerer det, sier han.

Den tidligere orienteringsløperen har selvsagt vært med på å arrangere alle løpene. I startområdet står Kristensen og deler ut kart til de som skal ut og løpe orientering.

- Dette er kjempegøy. Over 2000 har løpt skolesprinten, og i dag er de beste samlet til finale, sier Kristensen.

Selv om elevene koste seg i varmen, er det ikke snakk om veldig god rekruttering til orienteringssporten.

- Dessverre ser vi ikke den store uttellingen. Dette er en litt spesiell idrett, og det er nok lettere å gå til lagidretter som fotball og håndball. Orienteringsløpere er avhengige av foreldre som kjører dem rundt hele Sørlandet.

Leder i Kristiansand Orienteringsklubb, Jack Bjørnsen, skryter av Kristiansens arbeid.

[img67293_2LS]

- Det er mye som kan sies om Finn. Han var viktig i orienteringsmiljøet i Start, før han var med å starte Kristiansand Orienteringsklubb. Finn er alltid positiv, og sier alltid ja. Orientering er en idrett som drives på frivillighet, så vi er avhengige av ildsjeler som han, sier Bjørnsen.