Sørnett

- Jeg gir meg ikke

fv. Yoke Verward håper hun kommer gjennom listen sin i løpet av kvelden. Foto: Isak Gundersen

fv. Yoke Verward håper hun kommer gjennom listen sin i løpet av kvelden. Foto: Isak Gundersen

Armert med mobiltelefoner og kontaktlister samlet representanter fra næringslivet seg på Bølgen & Moi onsdag ettermiddag.

Publisert:

- Iphonen min har gått tom for strøm, sier Joke Verwaard fra The Body Shop. Hun delte bord med Ida Rosåsen fra Aptum kommunikasjon, men har nå plassert seg ved oppgangen til baren for å nå et strøminntak til laderen sin.

Det summer i restaurantlokalet når flere ulike telefonsamtaler krysser hverandre over bordene. Høflighetsfrasene og presentasjonene går om hverandre og det er vanskelig å feste øret på de ulike dialogene.

–  Nei, jeg gir meg ikke, sier Ida Rosåsen spøkefullt inn i andre enden av telefonrøret. Hun har akkurat landet en giver til TV-aksjonen. Det er likevel ikke tid for feiring da telefonlistene er lange og Ida er allerede i gang med å lokalisere neste person på listen med pekefingeren.

 

Konkurrenter i team

Næringslivtopper og bedriftsansatte sitter ukategorisk og spredt rundt i rommet med hver sin medbrakte mobiltelefon. Til vanlig er mange av de konkurrenter i næringslivet men i dag har de samlet seg rundt ringelister og smarttelefoner for tv-aksjonen.  Hadde det ikke vært for varaordfører Jørgen Kristiansen sin motivasjonsapell ved åpningen av ringerunden, kunne en misforstått rommet for et salgskontor av telefonselgere. I dag handler det derimot om å gi. Joke er ikke like heldig som sin lagvenninne og er blitt midlertidig satt på vent.

– Jeg har akkurat begynt så det er ikke de store resultatene helt enda, forteller Joke. For henne personlig er målet å komme seg gjennom sin dedikerte telefonliste.

– For teamet sin del håper jeg å bidra til at Kristiansand topper bykamp plasseringen i tv-aksjonens innsamlingsmaraton.

 

Bykamp og giverstafett

- I fjor var det 107 bedrifter som bidro med økonomiske bidrag til innsamlingsaksjonen. Til nå er vi oppe i 82. Det skal vi klare å slå, forteller Kathrine Bjerke, webrådgiver for Netlab.

Hun har tatt på seg ansvaret med å registrere inn alle bidragene kollegene hennes har fått inn i løpet av kvelden. Hun ser tallene stige kontinuerlig og er overbevist om at Kristiansand som by og Vest-Agder som fylke kan hevde seg i forhold til fjorårets innsamling.

– Den totale summen i byen er nå 384 320 kr og stadig stigende, fortsetter Bjerke.  Arrangør Belinda Bjerke blir tydelig imponert av summen og måper av begeistring i det Kathrine legger fram tallene.

– Vi må bli nummer en i Norge og vise at vi er en gavmild og bra by med mye å være glad for. Flere er jo blitt nedringt av mannskapet vårt i dag. Det vil jeg si er et bra tegn, forteller Belinda.

På mandag ledet Kristiansand bykampen. På tirsdag var byen rykket ned på 3.plass. Da varaordfører Kristiansen åpnet ringekavalkaden, hadde Kristiansand derimot rykket ut av topp fem-listen i storbykampen.

 

Se hvordan det gikk på onsdag og følg bykampen her!

 

Ved bordet til Rosåsen og Verwaardt er ikke Joke lenger å finne. Hun har nå plassert seg strategisk i forhold til strømtilgang. Vi finner henne i hjørnet av rommet ved siden av stabel med benkputer.

– Jeg har ikke gjemt meg bort men trenger mer strøm forteller Joke. I det jeg stiller henne et oppfølgingsspørsmål får hun svar på øret. Hun forsvinner så inn i full konsentrasjon til samtalen, personen på andre siden og den potensielle givergevinsten.

[youtube]http://youtu.be/EhCKN8X9h5k[/youtube]