Sørnett

- Jeg har kjørt 50 mil på en måned

Einar Elgvin har alltid vært glad i lange spaserturer ute i naturen, men etter at han ble rammet av MS ble beina svakere og svakere. I stedet for å legge seg ned og gi opp, tok Einar heller med seg rullestolen ut på tur.

Publisert:

[youtube]https://youtu.be/92eHne8CJ8c[/youtube]

- Mitt motto er at du skal ikke se på hindringene, du skal se på mulighetene, sier Einar da vi møter han i Baneheia. 

Han forklarer at for å opprettholde livsgleden må han ut å treffe folk, og ikke minst se naturen.

- Stolen er ingen hindring. Helt i starten da jeg ikke var vant med den var det kanskje litt vanskelig, men nå som jeg er kjent med stolen er det ikke noe problem i det hele tatt. Det er utrolig fremkommelig her i byen, forklarer Einar.

Bare i juli i fjor sommer kjørte Einar over 50 mil med rullestolen sin, som har fått navnet Fridtjof. Nå ønsker han å vise andre rullestolbrukere i Kristiansand hvilke turmuligheter de har.

NTF Sør er positive
Den norske turistforeningen i Kristiansand er veldig positive til å ha et eget opplegg for rullestolbrukere, men vil først og fremst ønske de velkommen til turene de allerede arrangerer.

- Vi har et eksisterende tilbud som heter "tur på dagtid" klokken 11 hver tirsdag, og de turene er tilrettelagt for rullestol også, sier daglig leder for DNT Sør Marit Sølsnæs.

Dersom det viser seg at det er stor interesse blant rullestolbrukere ønsker de å få til faste tur-grupper med rullestol.

- Med deg som turleder, sier Marit og ser bort på en nikkende Einar Elgvin.