Sørnett

-Klarte ikke å fullføre en spinningstime

Betzy Dutton er klar for Lindesnes - Nordkapp

Betzy Dutton er klar for Lindesnes - Nordkapp

Nå skal Betzy Dutton sykle Lindesnes-Nordkapp for alarmtelefonen i Kristiansand.

Publisert:

Det er Stine Sofies Stiftelse som står bak arrangementet. Alarmtelefonen for barn og ungdom, som holder til i Kristiansand, er en av samarbeidspartnerne.

Noen skal slite seg gjennom hele turen, mens andre skal bare sykle enkelte etappe» av turen. Betzy Dutton er en av alarmtelefonens representanter fra Kristiansand på turen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med turen. Nå er jeg lei av bare å forberede meg til turen. Det blir deilig å komme i gang, sier Dutton.

Lang tur
De som velger å sykle hele turen, må totalt trille rundt 310 mil på hjulene, før de er fremme ved Nordkapp. Dette regner de med å bruke rundt en måned på. Betzy Dutton er av de som skal være med på hele turen.

- Det blir spennende. Jeg har ikke syklet så veldig mye før, og da jeg begynte treningen i fjor, klarte jeg ikke engang å fullføre en hel spinningtime. Jeg er mest spent på de første dagene. Da er det mye opp og ned, ellers er det ganske slakt, sier Dutton med et smil.

Hun er spent på hvordan turen vil gå, og håper hun greier å gjennomføre turen.

- Vi har to følgebiler med oss, og vi skal jo motivere hverandre underveis til å holde oss gående. Ada Sofie Austegard (leder av Stine Sofie Stiftelsen) har et fint motto, så jeg sier som henne «Dette har jeg ikke gjort før, så det skal jeg klare», forteller Dutton.

Profilerer alarmtelefonen 116111
Deltakerne skal kun tilbringe dagene på sykkelsetet, mens om kveldene står andre aktiviteter på programmet.

- Vi skal holde foredrag på stedene vi overnatter, der vi skal fortelle om «en barndom uten vold». Vi fra alarmtelefonen skal selvfølgelig fortelle litt om den, sier Dutton.

Hun tror prosjektet blir vellykket.

- Det er et veldig flott initiativ av Stine Sofies Stiftelse. Dette er en svært god mulighet til å gjøre arbeid for en barndom uten vold og gjøre 116111 kjent. Det er viktig at folk for kjennskap til dette, mener Dutton.

-Verdt å sykle for
Det er totalt over 70 mennesker som skal være med på turen som starter 19. mai fra Lindesnes. Leder av Stine Sofie Stiftelsen Ada Sofie Austergard skal selve være med på turen. Også en annen med en lignende historie som Austergard skal være med på turen, Gunn Kristin Berg fra Rogaland. Hun fikk sin datter Ingrid Elisabeth drept bare 17 år gammel.

«13. mai 2011 ringte Ada og spurte om jeg ville være med å sykle Norge på langs for en barndom uten vold. Jeg tenkte lynkjapt - eg like ikke å sykle - men svarte uten å tenke mer; JA!
Dette er vel verdt å sykle for. En god sak, og jeg sykler for Ingrid-Elisabeth. Hun hadde ledd godt og sagt ”skjerp deg mamma, dette klare du”. Da Ada ringte var jeg langt nede både psykisk og fysisk. Vi hadde nettopp vært gjennom en vanskelig flytteprosess fra Hommersåk. Den siste tiden vi bodde på Hommersåk greide jeg nesten ikke å gå ut, hadde mye smerter i kroppen som skyltes frykt og det traumet vi har vært gjennom,» skriver Berg til norgepalangs.com.