Sørnett

Kommentar: Endelig blør Start for drakta igjen

Start-trener Mons Ivar Mjelde har all grunn til å være stolt av spillerne sine etter at de hentet opp 0-1 til 3-1-seier mot Brann mandag. Foto: Stian Bakkom

Start-trener Mons Ivar Mjelde har all grunn til å være stolt av spillerne sine etter at de hentet opp 0-1 til 3-1-seier mot Brann mandag. Foto: Stian Bakkom

En fantastisk snuoperasjon har gitt nytt liv i Starts eliteseriedrøm.

Publisert:

Start hadde kniven på strupen før mandagens kamp mot Brann. Men spillerne ser endelig ut til å ha skjønt alvoret. Og de har fått troen tilbake. Det var rett og slett et helt annet Start-lag som gikk ut på gressmatta enn det som bare hadde tatt 12 poeng på 21 kamper. Nå står de plutselig bokført med sju poeng på de siste tre kampene - etter tidvis å ha spilt feiende flott fotball.

Men det så tidlig ut til å gå galt - igjen. En lang ball ble sendt fremover, nesten fra avspark, og Start-spillerne sov i duellene – igjen. Det stod 0-1 allerede etter 22 sekunder. Den neste halve timen var nesten helsvart. Men så plutselig våknet guttene.

Tidligere har det vært Mons Ivar Mjeldes menn som har startet kampene best og kommet under, var rollene snudd denne mandagskvelden. Men plutselig våknet de og begynte å gå helhjertet inn i duellene. De blødde for drakta. Det er slik alle på Sør Arena ønsker å se Start.

Innsatsen smittet etter hvert over på det offensive spillet. Start-treneren sto på sidelinjen og manet til innsats, og spillerne responderte til gangs. Espen Hoff trengte to sjanser alene med Branns keeper før hjemmelagets supportere kunne juble for utligningen. Da glødet det i spillernes øyne.

De visste selv hvor mye som stod på spill. Det var alt eller ingenting. Poengtap ville i realiteten sendt Start ned fra Norges øverste divisjon. Det lille håpet sørlendingene har hatt, virket plutselig å ha blitt en anelse større da kaptein Ole Martin Årst stupheadet Mjeldes menn i ledelsen like før pause.

Det var et like velspillende og duellkraftig lag som kom ut til andre omgang. De VILLE vinne. De fortsatte å rulle opp angrep på angrep og bombarderte målet til Piotr Leciejewski. Og de skulle få enda et mål, denne gang signert Espen Børufsen. Starts beste spiller. Sammen med Solomon Owello og Espen Hoff.

Innsatsviljen denne kalde oktoberkvelden ga en fotballelsker tårer i øyekroken. Det var en vinnervilje sørlandspublikumet ikke har sett siden gultrøyene feide over både Strømsgodset (5-1) og Viking (4-0).

Det som for en måned siden så ut til å være en umulig oppgave, har Mons Ivar Mjelde snudd til noe det er lov å tro på.

Nå får Start-spillerne to ukers pause før neste hjemmekamp mot Odd. Da forventer jeg igjen det samme trykket fra Mjeldes elleve utvalgte, og samme stemningen som publikum lagde i andre omgang. Den var helt elektrisk. Sørlandspublikumet har i alle år vært kjent for å være medgangssupportere. Nå når Start er i medgang igjen, er det bare en ting å gjøre: Finn fram alt gult du har i skapene og kom deg på kamp om to uker.

Møt opp – alle som én. Hjelp spillerne til ny eliteseriekontrakt. Vis at Kristiansand og Sørlandet fortjener et lag i vårt lands øverste divisjon. Nå har laget sjansen igjen. Nå er det ditt ansvar å støtte dem. Det er håp.

I år kom makrellfotballen lovlig sent til Sørlandet. Men når den først kom, så kom den utrolig godt!

Nøkkelord