Sørnett

Loveleen Brenna tildelt Fritt Ords Pris

Honnørmotakkeren får 100.000 kroner. FOTO: Bjørgli og Bergersen

Honnørmotakkeren får 100.000 kroner. FOTO: Bjørgli og Bergersen

Loveleen Rihel Brenna fra Kristiansand er tildelt Fritt Ords Honnør for sine innsiktsfulle bidrag i norsk offentlighet siste årene.

Publisert:

Loveleen Rihel Brenna roses spesielt for innspillene i innvandrings- og integreringsdiskusjoner. Hun berømmes for deltakelsen på sekulære premisser, og bidratt til nyansering og vitalisering av mangfoldsdebatten.

"Loveleen Rihel Brenna vakte sist oppmerksomhet i vår da hun satte søkelyset på den nye, forsterkede tendens til å definere nordmenn med etnisk minoritetsbakgrunn som 'innvandrer til evig tid' skriver stiftelsen om 48-åringen som kom til Norge fra India sammen med foreldrene sine i 1972. Brenna er en norsk forfatter, utdannet i pedagogikk, psykologi, sosialpedagogikk med videreutdanning i migrasjon og flerkulturell forståelse. Hun driver også et eget konsulentfirma for flerkulturelle spørsmål.

Stiftelsen Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord. Brenna deler prisen med Walid al-Kubaisi som er en norsk-irakisk forfatter, skribent og politisk flyktning. Al-Kubaisi har i en årrekke markert seg som en kraftfull og original skribent. Hans viktige bidrag i samfunnsdebatten har ofte et religionkritisk og kulturkritisk perspektiv.

Honnørmottakerne får 100.00 kroner hver. Arrangementet hvor tildelingen utleveres finner sted 16.juni.