Sørnett

Mange fikk oppleve magisk dans i Nupen

Danseelevene ved Vågsbygd videregående skole fremfører dansen sin for de mange oppmøtte. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Danseelevene ved Vågsbygd videregående skole fremfører dansen sin for de mange oppmøtte. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Det var mange som tok turen til Nupen-anlegget for å se danseoppvisningen til elevene ved danselinjen på Vågsbygd videregående skole. Hanna Mathiesen og Simon Sangolt ble imponerte over nummeret de fikk se.

Publisert:

- Det vi fikk se i kveld var rett og slett kunst! Hvordan de i Nupen-anlegget beveger seg i samspill med musikken på en slik måte er magisk. De tar noe så fint som musikk til det neste nivået ved å bevege kroppen til den og lage så flott dans, skryter Hanna Mathiesen.

Hun og Simon Sangolt går begge på Vågsbygd videregående skole. De har møtt opp denne fredagskvelden for å støtte sine medelever.

[img41906_2RM]

- Det første året gikk vi i klasse med noen fra tredjeklasse som danser i kveld, sier Sangolt.

Mathiesen er mektig imponert over nummeret til sine tidligere klassevenninner.

- Dansenummeret var veldig flott å se på. Det var en avslappende stemning her i kveld. Jeg er veldig stolt av jentene jeg har gått i klasse med. De har virkelig utviklet seg de siste årene og har nådd et høyt nivå, roser Sangolt.

Begge tilskuerne innrømmer at det var litt kaldt å følge dansenummeret utendørs.

- Ja, jeg frøys litt, svarer Sangolt.

En magisk scene

Lyskastere baner vei gjennom et stummende mørke og lyser opp Nupen-anlegget på en måte få har sett maken til tidligere. Den kalde, fuktige luften blir glemt mens dansere elegant svinger seg rundt fontenene til melankolsk musikk. Stemningen er magisk. Et fullsatt publikum dekker hele fremsiden av anlegget. Plenen er fullstappet av mennesker med blikket rettet mot kunsten som utspiller seg foran øynene deres. Ut på den ekstravagante scenen kommer jentene dansende inn i flotte kostymer. Det er ikke en lyd å høre fra publikum bortsett fra den ivrige klappingen mellom numrene. Alle vier sin fulle oppmerksomhet til dansen.

Fornøyde med oppmøtet

[img41906_3RM]

- Dette var gøy! Jeg ble overrasket over at det var så mange som så på. Det var flere folk her enn jeg hadde forventet, sier danseelev Ida Julie Løkken.

- Vi ser ingen når vi danser siden vi har lysene rettet mot oss hele tiden. Jeg så ikke hvor mange det var som kom før etterpå. Det var veldig moro at så mange kom, ler Benedicte Engestøl.

Danselærer Sissel Jørgensen er også veldig fornøyd med oppmøtet.

- Det var godt at det ikke begynte å regne. Vi var litt bekymret for det tidligere, forteller hun.

Utfordrende skifting

- Jeg fikk et skikkelig kick av å vise hva vi har jobbet med, forteller Løkken.

- Utfordringen var å skifte, komme seg på plass og å være i rollen. Jeg var ikke så veldig nervøs før vi begynte, men det var litt nerver der, sier danseelev Christiane Egeland.

Benedicte Engestøl er enig i at den største utfordringen med nummeret var skiftingen underveis.

[img41906_4RM]

- Vi hadde liten tid til å skifte mellom numrene. Det var litt kaldt, men jeg merket ikke det når jeg danset. Det var verst før vi begynte. Selv om jeg føler at forestillingen gikk greit, så håper jeg at det skal gå enda bedre i morgen. Vi har øvd på dette siden høsten, forteller hun.

- De som går på danselinjen danser alle forestillingene sammen på tvers av trinnene. Vi blir en mer sammensveiset gjeng av å jobbe sammen, smiler Engestøl.

[imagebrowser id=205]