Sørnett

Medalje innen rekkevidde

Forsvaret blir nøkkelen

Publisert:

Asante_nettStart har i flere aviser blitt fremstilt som en liten dark horse i årets Tippeliga. Flere og flere tror Start kan overraske alle. Bredden har blitt bedre og forsterkningene ser solide ut. Særlig Ernest Asante har med sin fart imponert i sesongoppkjøringen til årets sesong. Kan dette virkelig være sesongen når stabiliteten kommer seg? Kan de klare å holde nullen mer enn fem ganger i løpet av 30 serierunder?


Det er ingen tvil om at årets «Startere» har potensialet til medalje, men da må de få skikk på forsvarsspillet sitt. Offensivt er de fantastiske. Det er forsvarsspillet til Start som er lagets akilleshæl i kampen for medalje. Jeg tviler sterkt på at laget blir bedre defensivt med Asante på laget. Spilleren imponerte alle i Color-line cupen, men imponerte ikke meg defensivt. Han virker tafatt i defensive arbeidet og bidro ikke med noen sugende defensive løp. Start kan fort komme til og stille med en snudd midtbane i forhold til i fjor, og dermed spille med et anker i et 4-3-3 system mot 4-4-1-1 som de spilte i fjor. Dette kan hjelpe forsvaret og gjøre de bedre defensivt.

En annen spiller som har vist seg fram i vinter er Olufemi Oladapo. Spilleren var linket bort tidligere i vinter, men har virkelig vist seg fram i det siste. Det gjør at Knut Tørum har fått et luksusproblem på midtbanen. Den store taperen i dette luksusproblemet frykter jeg at blir, Mads Stokkelien. For med så mange gode sentrale midtbanespillere og svært offensiv kant i Ernest Asante så blir det fort bare plass til en spiss. Den spissen blir nok, Ole Martin Årst. Veteranen har vist seg svært pigg i oppkjøringen og virker som et soleklart førstevalg. Mads Stokkelien er i mine øyner klart best når han er inne i boksen. Skal han spille offensiv midtbane så blir han fort for mye involvert i oppbyggingen av spillet og for lite inne i boksen når det skjer. Derfor tror jeg Stokkelien blir satt på benken og at Tørum velger tre sentrale midtbanespillere, der en av de får det defensive ansvaret med to indreløpere foran seg.

Jeg har stor tro på årets utgave. Jeg tror at årets sesong blir bra år for gultrøyene om de finner ut det defensive. Spennende blir det også å se om Alexander Lund Hansen blir skadefri. Klarer han det, kan han fort være keeperen som løper ut på Skagerrak Arena i første serierunde mot Odd på bekostning av Kenneth Høie.
Det er en meget spennende tropp Knut Tørum er trener for i år.

Kan det bli medalje? Ja! Ikke bare fordi Start er styrket, men fordi flere av de andre lagene er svekket. Det kan fort gjøre at Start blir en stor overraskelse i årets sesong og tar medalje.


 


Hva tror dere? Ta diskusjonen!