Sørnett

Musikkfestival for de mest lovende

I helgen kom det nasjonale og internasjonale musikere til Kristiansand for å løfte den regionale musikken. Sørveiv er en slags møteplass som gir de nyeste og mest lovende artistene en anledning til å bli oppdaget.

Publisert:

[youtube]https://youtu.be/UIDIl6tW34E[/youtube]

- Vi vil prøve å få vist frem den musikken vi har laget, og den platen vi nettopp har laget. Vi har lyst ut i Europa! Det er mange tyske delegater her, og det er greit å vise seg frem, forteller vokalist i Chain Wallet, Stian Iversen, om hvorfor de er på bransjetreffet Sørveiv.

Festivalen prøver å booke de absolutt nyeste og mest lovende bandene. I år var det 40 band som spilte, med opphav fra både rundt i Norge og utlandet.

- Vi ser et behov for en møteplass og eksponeringsscene for musikken i Kristiansand. Selv om vi booker musikere fra andre steder, ønsker vi å løfte musikken regionalt, sier festivalleder Anna Willrodt.

Ønsker å skape effekt

For festivalens mål er å hjelpe band og artister å vokse. Willrodt tror at effekten av denne eksponeringen vil vise seg etter hvert.

- Det er godt representert med bransjefolk her, og det har foregått mye dialog. Den effekten vi har merket umiddelbart er at bandet Foamm og Einar Stray Orchestra allerede er blitt booket til nye oppdrag. Der har vi fått effekt med en gang, forteller Willrodt.

En som trivdes godt på Sørveiv var artisten Kjartan Lauritzen, som er overrasket over at publikum kjenner til sogningen som holder til i Bergen.

- Det var jævlig morsomt å spille. Jeg er overrasket over hvor mange folk det var og hvor god stemning det var. Det er helt spesielt når en feit fyr fra Sogn og Fjordane som kommer til Kristiansand også gidder folk å stå å høre på meg. Det var veldig spesielt, men også veldig morsomt, sier Kjartan Lauritzen som avsluttet fredagen på Vaktbua.

Høydepunktet

Arrangementet var spredt rundt om i kjernen av Kristiansand på seks forskjellige scener. Det var konserter på Aladdin, Teaterets intim- og biscene, Charlies, Caledonien Hall og Vaktbua. Festivalsjefen selv synes det var mange gode konserter, men forteller at det var en konsert som spilte seg ut.

- Alt var kjempe bra, men konserten til Siv Jakobsen var helt ekstraordinær. De spilte på Caledonien på lørdagen foran et helt fullsatt publikum, hvor alle satt på gulvet. Det var helt magisk, og alle var helt trollbundet av Siv Jakobsen, forteller en fornøyd Willrodt.

For Oslo-gutten Philip Emilio var det stort å gå utenfor sin vante boble hjemme.

- Det kom overraskende flere folk enn jeg trodde. Jeg har aldri spilt her før, så det var en first-time erfaring. Det var bare positivt, sier han Philip Emilio som var fornøyd etter konserten.

Nøkkelord