Sørnett

NRK med tv-serie fra Kristiansand

Elisabeth Lindland arbeider med prosjektet. Foto: Facebook

Elisabeth Lindland arbeider med prosjektet. Foto: Facebook

I går ble det offentliggjort hvem som fikk kulturstøtte i Kristiansand for 1.halvår av 2011. En av de 43 som fikk støtte denne gangen er Elisabeth Lindland, skuespiller og kjent fra Julemorgen på NRK.

Publisert:

Hun skal være med på prosjektet med å lage en serie rundt prosjektet Kilden Dialog.

De har ambisjoner om å lage en seks episodes tv-serie på 50 minutter. Hver episode vil følge prosessen fra den spede begynnelse og frem til ferdig forestilling, hos deltakere, kunstnere og ledelse, samt gi en fyldig smakebit av ulike forestillinger.

Filmingen vil starte i 2011, mens det er planlagt ferdigstilt februar/mars neste år. En av samarbeidspartnerne her på Sørlandet er TV- og videoproduksjons-selskap Media Service AS.

Stort prosjekt

De 18 000 kronene de fikk av kommunen er et tilskudd til å lage en pilotepisode. De har flere budsjetter inne hos NRK, i forskjellig størrelser.

- Går NRK fullt inn i dette prosjektet blir det et veldig stort prosjekt, forteller Lindland.

Kilden Dialog

Kristiansand Symfoniorkester, Opera Sør og Agder Teater har utviklet et nytt felles prosjekt som er Kilden Dialog. De ønsker gjennom dette prosjektet at publikum ikke kun skal være publikum, men også som deltagere. De har planer om å ta inn nye talenter og nye publikumsgrupper. De vil ha unge, gamle, syke, friske og mange andre som knapt har besøkt kulturinstitusjonene.

I produksjonsbeskrivelsen står det at de ønsker at det ikke skal være passive tilskuere, men de skal tilbys samspill med profesjonelle kunstnere.

Musikere, skuespillerne og operasangerne skal i stor grad oppsøke folk der de er. Målet er å utvikle nye former for aktiv deltagelse. Prosjektet er inspirert av "Outreach" teknikken i Storbritannia og er unikt i norsk sammenheng.

Vil være nyskapende

- Kilden Dialog har som ambisjon å være nyskapende, utnytte kunstfaglig ressurser på nye og meningsfulle måter, og å sette en ny nasjonal standard på hvilke roller kunstinstitusjoner skal spille i et moderne samfunn. Kilden Dialog skal oppsøke publikum og skape verdier sammen med dem, sier Håkon Berge, direktør for Kristiansand Symfoniorkester i produksjonsbeskrivelsen.

Grensesprengende kraft

- Kilden dialog engasjerer meg fordi det handler om hva kunst og kultur kan bety i menneskers liv. Det handler om kunstens grensesprengende kraft, og prosesser som flytter mennesker. Og nettopp derfor er denne serien så viktig. Jeg håper at serien vil engasjere, berøre og begeistre. Og den vil vise frem landsdelen vår på en veldig flott måte, forteller Lindland.