Sørnett

- Nye folk, verdier og kulturer

Kor er gøy: Luisa forteller at alle problemene forsvinner når hun er på øving. - Vi flirer og synger så mye. Foto: Martine Haug Nysether

Kor er gøy: Luisa forteller at alle problemene forsvinner når hun er på øving. - Vi flirer og synger så mye. Foto: Martine Haug Nysether

- Jeg ser på det som en unik mulighet til å få bedre selvtillit, samtidig som det er en fin sjanse til å møte nye mennesker, sier Luisa Nuñez (29) fra Filippinene.

Publisert:

Nuñez kom til Norge for tre måneder siden for å jobbe som aupair. Siden hun tilbringer mesteparten av tiden hjemme, synes Luisa ‘Multikulturelt Gospelkor’ er et veldig godt tilbud for henne.

- Først og fremst elsker jeg å synge og jeg vil gjerne få brukt talentet mitt, sier 29-åringen og smiler sjenert.
Hun understreker viktigheten av det å ha et sosialt liv utenfor hjemmet.

- Det er veldig stille i Norge, det er ikke så mye folk. Når jeg går hjemme, ser jeg ikke andre folk. På koret får jeg møtt mange nye mennesker, og lære om andres verdier og kulturer.

Fin møteplass
Dirigent for ‘Multikulturelt Gospelkor’, José Eduardo Flores, har vært med siden koret ble opprettet i 2005, som Norges første KIA-kor. KIA står for Kristent Interkulturelt Arbeid. Ettersom gospelkoret er åpent for alle, varierer oppmøtet fra gang til gang.

- Koret består både av aupairer, norske og utenlandske studenter, flyktninger og asylsøkere. Vi har noen gjengangere, mens de fleste flytter på seg, sier Flores. Han hinter til studenter som er på utveksling og asylsøkere som får plass i en annen kommune.

[img54062_2RM]

Regionleder i KIA Agder, Espen Schiager Topland, mener kortilbudet er en flott mulighet til å møte folk fra hele verden.
- Det er en veldig fin møteplass hvor du kan møte folk fra forskjellige kulturer. Musikk er grenseløst. Selv om du ikke kan språket kan du synge.
Topland legger til at musikken fungerer som et felleskap, selv om korets medlemmer ikke kjenner hverandre.

Stor betydning
Den norske studenten, Martha Salmli (22), er enig med regionlederen og trekker frem muligheten til å møte folk fra andre kulturer som et stort pluss.
- Jeg tror dette koret kan bety enormt mye for folk. Det å kunne gjøre noe sammen og møte flere nye folk. Spesielt hvis du kommer til Norge og må skaffe deg et helt nytt nettverk, poengterer hun.

[img54062_3RS]

Dino Flores (30) fra Peru er en av korets mange medlemmer. Selv kom han til Norge for første gang som utvekslingsstudent for fire år siden. I dag er han bosatt i Norge sammen med sin norske kone. Han legger ikke skjul på at gospelkoret har stor betydning for ham.
- Koret hjelper meg å lære det norske språket og forstå kulturen. Dessuten gir koret meg mulighet til å si noe, jeg kan bidra gjennom sangene, avslutter Flores.