Sørnett

Sommerbris får godkjent dispensasjon:

- Vi er superhappy!

Musikkfestivalen Sommerbris foregår hvert år på Odderøya
 Foto: Sommerbris.com

Musikkfestivalen Sommerbris foregår hvert år på Odderøya Foto: Sommerbris.com

Sommerbris er en populær musikkfestival som arrangeres på Odderøya hver sommer. I år var de nødt til å søke om dispensasjon for å kunne holde på hele dagen.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2024 kl 15:42

Sommerbris er en populær musikkfestival som i år arrangeres på Odderøya 14. og 15. juni. De bruker Amfiet og Bendiksbukta som arena for sin festival. I forbindelse med festivalen, har Sommerbris søkt om dispensasjon fra “Retningslinjer for bruk av offentlige uterom til arrangementer”, slik at de kan holde på i Bendiksbukta til kl. 02.00 begge dager.

Tidligere har kommuneoverlegen uttalt at de kan utvide arrangementet til kl. 02.00 under forutsetning av at det ikke benyttes forsterket lyd utendørs etter kl. 01.00. Sommerbris klagde på dette vedtaket, og ba om at de også skulle få tillatelse til å spille musikk mellom 01 og 02.00.

Administrasjonen kom med et forslag om at Sommerbris skulle få tillatelse til forsterket lyd utendørs fra kl. 01 til kl. 02.00. Bakgrunnen for dette er at det ikke var noen faglige innvendinger mot å gi dispensasjon. På bystyremøtet torsdag 16.05 ble areal- og miljøutvalget enige om dette vedtaket.

Saken om dispensasjonen til Sommerbris diskuteres i bystyremøtet.
 Foto: Emilie Mannsåker

Saken om dispensasjonen til Sommerbris diskuteres i bystyremøtet. Foto: Emilie Mannsåker

Festivalsjef ved Sommerbris, Heine Strømme, forteller til Sørnett at han syns det er utrolig gøy å få støtte fra politikerne til å gjøre festivalen så god som mulig.

Heine Strømme, festivalsjef Sommerbris
 Foto: Linkedin.com

Heine Strømme, festivalsjef Sommerbris Foto: Linkedin.com

- Jeg er superhappy. Vi har noen rågode artister som kommer, og jeg gleder meg utrolig mye.

Nøkkelord