Sørnett

En ''Virkelig'' fotoutstilling

Fotolærer Sidsel Jørgensen med åpningstalen Foto: Joachim Egge

Fotolærer Sidsel Jørgensen med åpningstalen Foto: Joachim Egge

Medie og kommunikasjonslinjen på Tangen vgs har siden i høst jobbet med et fotoprosjekt, og tirsdag ettermiddag kom øyeblikket der Agder kunstsenter endelig åpnet dørene for fotoutstilling.

Publisert:

 

Utstillingen har fått navnet "Virkelig", og fotolærer Sidsel Jørgensen forklarer at det var en baktanke ved navnet.

- Det er fordi at noe av dette beveger seg mellom grenseland av det som er sant og det som er fotografisk manipulering. Bruk av tekniske virkemidler.

Utstillingen åpnet tirsdag ettermiddag 14:00, og varer ut uken med avslutning søndag.

På spørsmål om hva som var kompetansemålet, svarte Jørgensen at det viktigste for henne var livsmestring. Det hun ønsker mest for foto elevene hennes er gleden med fotografering, å kunne tolke virkeligheten sett fra deres ståsted samt det å kunne formidle noe.

Videre forteller hun at hun håper og forventer at kunsten ikke bare kan appellere til enkelte, men alle som viser interesse for å utforske det virkelige og det uvirkelige.

[img242404_2RM]

Da hun ble spurt om hun hadde et bilde hun ønsket å fremheve, kom hun med et eksempel som blant annet finnes på annonsen for utstillingen. Bildet, tatt av Maria Elisabeth Klungland, er spesielt siden bildet har blitt tatt med så lang lukkertid at både øynene er åpne og lukket samtidig. Deretter forklarer hun at hele utstillingen er satt sammen som en helhet, og at det begynner fra man går inn og følger fra venstre.

Prosjektet har vart fra elevene begynte i høst, og de har jobbet med dette frem til nå. Bildene lagt frem er bidrag fra 21 elever.

Jørgensen har arrangert slike utstillinger så lenge hun har undervist i foto, men under pandemien ble det klart at det ikke var like enkelt å sette det opp.

Under åpningstalen kom Sidsel Jørgensen med et selvvalgt sitat for å inspirere elevene:

- Uten fotografi hadde livet vært ekstremt kjedelig, og jeg hadde ikke visst halvparten av det jeg vet, om verden og meg selv.

[img242404_3RM]

Rektor Stein Kristian Dillevig ved Tangen videregående skole forklarte at med denne utstillingen kunne han føle at han selv ble mer kreativ og inspirert av elevenes bidrag.

Oppgaven eleven hadde fått var å finne en fotograf de var inspirert av, og forsøke å skape bilder i samme stil som den utvalgte fotografen. Maria Elisabeth Klungland valgte å hente inspirasjon fra to stykker siden de begge henter inspirasjonen fra menneskelige preg. Hun legger til at utvalget hennes skulle være Ukomfortabelt.

Videre forteller Silje at de hadde en rekke varierte oppgaver som eksempelvis å ta bilder i byen, av folk og lignende.

[img242404_4RM]

På spørsmål om hvor lenge de har vært fotointeressert svarte Maria at hun anser seg som hobbyfotograf, og at hun ikke har vært veldig interessert lenge. Derimot har medelev Silje Vikse vært interessert hele livet, og forklarer at hun begynte på Media og kommunikasjon i Vg1.