Sørnett

Ut på tur, aldri sur

Solskinnstur på odderøya. Foto: Helena Erlingsdottir

Solskinnstur på odderøya. Foto: Helena Erlingsdottir

- Det er så glatt! - Jeg tar deg på ryggen jeg!

Publisert:

De lar seg ikke stoppe de seks turgjengerne som har møtt opp til tirsdagens Tur på dagtid.  De fleste har vært med noen ganger før, og det de har til felles er at alle er glad i å komme seg ut på tur. Tur på dagtid er et lavterskeltilbud for alle som vil i regi av Kristiansand og Oppland turistforening.

- Vi har blitt en hard kjerne, av og til er vi flere og i blant har jeg gått alene med turlederen. Jeg prøver å stille hver gang men det kommer litt an på føre og vær, forteller en av turgjengerne.
Vintersolen skinner og gruppa beveger seg forsiktig forbi strandpromenaden og i retning Bendiksbukta. Per Thomas Skaanes er aktivitetsansvarlig i Kristiansand og Opplands Turistforening.
- Vi er fler enn sist, og det er gøy. Hvorfor vi er det aner jeg ikke, men det går jo litt opp og ned, forteller Per Thomas. Det som er bra med opplegget er at det er åpent for alle uavhengig av fysisk kapasitet.  Det er sosialt og moro, og man får samtidig en rutine på det å komme seg ut, fortsetter han.

Rutine er viktig
-  Det er jo en måte å komme seg ut på. Jeg går jo mye på tur, men det er fint å ha noe fast å gå til og det er en hyggelig måte å være sammen noen på. Det er viktig å få det inn i folks bevissthet at det går an å gå på tur midt i uka, vi er jo pensjonister og har tid til det, forteller en ivrig turgåer.
Kristiansand og Opplands turistforening arrangerer turer og aktiviteter for alle aldere. Senior gruppene er veldig populære med rundt 70-80 medlemmer. Turene for barn og ungdom er også svært attraktive, spesielt Barnas Turlag. Per Thomas kan fortelle at de litt større turene som er planlagt frem til august allerede er fullbooket.

De to eneste hanene i turflokken er begge med for tredje gangen.  
- Man må jo finne på noe så man ikke går på veggen, forteller den pensjonerte turgåeren.

 

 Tur På Dagtid arrangeres hver eneste tirsdag og alle som vil kan være med. Oppmøte ved fontenen på torvet klokken 11.00. Turen tar ca. 1- ½ time. Turene går til Odderøya, Baneheia og Otra Elvepark med forskjellige varianter.

 

[slideshow id=109]