Sørnett

Inviterer alle fotointeresserte

Anne-Lise Stangenes kommer med tips til konkurransen. (Foto: Britt B Bollerud)

Anne-Lise Stangenes kommer med tips til konkurransen. (Foto: Britt B Bollerud)

Til helgen arrangeres nasjonal fotovandring i Kristiansand. Lederen for BioFoto Sørlandet, Anne-Lise Stangenes kommer her med tipsene til hvordan du kan vinne 150 000 kroner.

Publisert:

Den nasjonale fotokonkurransen er i gang 25. mai. Alle fotointeresserte i alle aldre er velkomne til konkurransen. Landets beste bilde kan sikre en premie på over 150'000 kroner.

- Vi forventer cirka 2000 deltagere, så dette nærmer seg vel landets største fotoarrangement. 16 byer stiller til start, og det legges ned mye bra arbeid nå fra de ca 20 involverte fotoklubbene, forteller prosjektleder i Japan Photo Morten Reiten til foto.no.

I Kristiansand er det Japan Photo og akam.no, sammen med medarrangør BioFoto Sørlandet som står for arrangementet. En lokal jury vil velge ut bilder som så går videre til en nasjonal jury som består av Ronny Larsen, Roald Synnevåg, Trond Lindholm, Anne Lise Flavik, Jens Edgar Haugen og Are Thunes Samsonsen.

Anne-Lise Stangenes sine tips

1. Alle kan delta
Møt opp i Henrik Wergelandsgate 11 i Kristiansand fra kl. 09.30, og registrer deg som deltaker hos BioFoto Sørlandet innerst i lokalene til Japan Photo. Betal kr 100,- kontant (ingen betaling med kort), og få inkludert verdikort på CeWe-fotobok til samme verdi. Registering foregår mellom kl. 09.30 - ca. 11.00.

[faktaboks]Mens du står og venter på å registrere deg, kan du ta en kikk på inspirerende naturbilder på veggene; utstillingen "Med naturen i fokus" av nettopp BioFoto Sørlandet.

2. Fotoutstyr, batteri og minnekort
Enkelte tror at du bare kan ta gode bilder om du har et rådyrt kamera. Dette er ikke tilfelle. Har du kamera på mobilen, Ipad, kompaktkamera, speilreflekskamera eller speilløst kamera og kan bruke det - da handler det i bunn og grunn mest om å se.
NB! Husk fullada batterier og nok plass på minnekortet!

3. Følg temaet
Temaet for Nasjonal Fotovandring er i år "TETT PÅ". Når juryen setter seg ned for å vurdere innkomne fotografier i juni, er det aller første de vil spørre om: Er temaet fulgt?

4. Vær kreativ - SE
Det første man ser er det åpenbare. Du står kanskje rett opp og ned i stående stilling, og peker rett på med kameraet ditt. Forsøk noe annet. F.eks. ta to skritt til høyre, venstre, bøy deg ned og ta bildet i froskeperspektiv (nedenfra og opp), eller fugleperspektiv (ovenfra og ned). Ha øynene med deg - bruk dem. Kanskje skjer det noe spennende om du snur deg rundt. Bruk lyset!

5. Mennesker og natur
Vær respektfull om du fotograferer mennesker. Enhver har copyright på sitt eget ansikt. Fotograferer du mennesker TETT PÅ, be alltid om tillatelse til å både fotografere og til å evt. bruke bildet i konkurransen i ettertid. Ikke glem naturen. Det er mye natur å fotografere TETT PÅ i bymiljøet. På de fleste kameraer finnes f.eks. en makrofunksjon til å fotografere TETT PÅ. Bruk den!

6. Følg en veiviser
BioFoto Sørlandet har lagt opp til 5 ulike ruter av ulik lengde med oppstart kl. 10.00 og fremover. Ta følge med en veiviser i gruppe med andre deltakere. Dette kan gi deg både tips til fotografering og motivtips fra de andre i gruppa, og det kan bli ekstra sosialt å delta. Samtidig kan du bli enda bedre kjent i Kristiansand, om du ikke har vært der så ofte før.

7. Deltakerkortet
Ta godt vare på deltakerkortet ditt. Du får ditt eget eksklusive deltakernummer som skal brukes ved innsendelse av inntil 3 bilder. På deltakerkortet får du informasjon om hvor du skal sende inn bildene dine, frist for innsending, og til og med egne tilbud fra Japan Photo - kun til deltakere av Nasjonal Fotovandring.

8. Fotoglede Å fotografere er gøy!
Du ser detaljer og får opplevelser bare en bak et kamera kan få. Nyt gleden over å bruke kameraet ditt, og til å dele bildene dine med andre i ettertid.

 

#Anne Lise FlavikVis flere

#Anne-Lise StangenesVis flere

#Are Thunes SamsonsenVis flere

#BioFotoVis flere

#BioFoto SørlandetVis flere

#fotoklubbVis flere

#fotokonkurranseVis flere

#fototipsVis flere

#fotovandringVis flere

#japan photoVis flere

#Jens Edgar HaugenVis flere

#nasjonal fotovandringVis flere

#Roald SynnevågVis flere

#Ronny LarsenVis flere

#Trond LindholmVis flere